Mikaela Mässing gjorde sex mål mot Banik Most och fick priset som bästa hemmaspelare. Foto: Martin Trobäck
H65 Höörs Emma Lindqvist är uttagen i landslaget. Foto: Martin Trobäck/Arkiv
Gry Bergdahl kom in och storspelade. Foto: Martin Trobäck

Imponerande vändning av H65 Höör

HANDBOLL Underläge med sex bollar i början av andra halvlek. Då tände H65 Höör till och svarade för en imponerande vändning mot DHK Banik Most. Emma Lindqvist satte segermålet 28-27 med dryga minuten kvar.
- Det var skönt. Jag hann inte tänka så mycket utan försökte bara skjuta lågt, säger Lindqvist.

H65 Höör inledde EHF-cupens gruppspel med seger mot tjeckiska mästarinnorna Banik Most, men fullpoängaren satt hårt inne. När Emma Lindqvist dundrade in 28-27 i matchens slutskede var det första gången som H65 var i ledning.
– Det är första gången den här säsongen som vi har tur. I de andra matcherna har vi varit det bättre laget, men i dag hade nog ett oavgjort resultat varit rättvist, säger H65-tränaren Ola Månsson efter rysaren i Eslövshallen.
H65 Höör fick en tung start på matchen och brände läge efter läge samtidigt som Banik Most satte sina chanser. Efter 20 minuters spel låg hemmalaget under med fem bollar. Storskytten Marketa Jerabkova hade då gjort hälften av Banik Mosts mål och hon fortsatte att hitta luckor. När H65 tog sig fram stod ofta målvakten Dominika Müllnerova i vägen.
– Matchen blev lite väl spännande. Jag tycker att vi kom fram till bra lägen, men deras målvakt spelade bra, eller vi gjorde henne bra. Vi måste sätta chanserna, säger Mikaela Mässing, som blev H65:s främsta målskytt med sex fullträffar och fick priset som bästa hemmaspelare.

Andra halvlek började som den första. Sofia Hvenfelt vände runt och sköt. Müllnerova reflexräddade och i anfallet efter skickade Jerabkova in ett av sina 14 mål. Vi ställningen 10-16 lämnade Jannike Wiberg över målvaktsysslan till Gry Bergdahl, som fick en kalasstart och räddade första skottet.
– Hon spelade bra när hon kom in. Vi är bortskämda med två bra målvakter, säger Månsson.

Framhejade av storpubliken i Eslövshallen jobbade sig H65 ikapp. Evelina Källhage firade stora triumfer på sin kant, Mikaela Mässing hittade rätt och när Emma Lindqvist satte två raka mål i mitten av halvleken var ställningen 21-21. Lagen följdes målmässigt åt i matchens slutskede innan Lindqvist avgjorde.
– Vi kan spela bättre, men det var skönt för självförtroendet att vi kom tillbaka och vann, säger Lindqvist.
Ola Månsson var nöjd med premiärsegern.
– Sista 40 minuterna är våra, men vi bränner kopiöst med chanser. Vi spelar ändå periodvis ganska bra. Vi gör 28 mål och bränner minst tio frilägen. Underhållningen kan man inte klaga på, men det var ingen tränarmatch precis, säger han.
I veckan möter H65 Sävehof i SHE. Nästa match i EHF-cupen spelas på söndag i Rumänien mot HC Zalau.

Sport i dag

Sportresultat