Coop-lokal kan bli bostäder

Sjöbo Leny har köpt Coops gamla fastighet på Norregatan.
– Vi kommer att leta efter en hyresgäst men vi överväger också att riva fastigheten och bygga bostäder, säger vd Tobias Persson.

Den 2 374 kvadratmeter stora fastigheten har stått tom sedan Coop flyttade till en ny lokal på Sjöbo väst i februari 2012. Tobias Persson berättar att Leny blev erbjudna att köpa fastigheten direkt efter flytten och att de fått frågan regelbundet under åren. Men bolaget har avböjt, eftersom de hellre velat se att någon med en konkret idé eller verksamhet förvärvade fastigheten.
– Nu har det inte blivit så och för oss som har flera fastigheter intill och för Sjöbo i allmänhet är det viktigast att det blir liv och rörelse där igen, säger Tobias Persson.
Han medger dock att det kommer att bli en utmaning att hitta en hyresgäst till lokalen som stått tom i många år.
– Det blir nog ingen snabb lösning, men vi tror på Sjöbo.

Leny skrev under avtalet med Trophy Daily den 27 december och tillträdde lokalen den 3 januari. Men hur mycket affären landade på har parterna enats om att uttala sig om. Priset har dock sjunkit sedan Leny först kontaktades. Coop betalade hyra under de första åren men sedan dess har lokalerna inte gett några intäkter. Leny kommer även att behöva göra investeringar i fastigheten om de hittar en ny hyresgäst.

I dagsläget har bolaget ingen intressent som vill hyra lokalerna, men bolaget hoppas att det blir en handelsaktör som vill etablera sig.
– Främst på vår önskelista hade varit en verksamhet som drog folk från både Sjöbo och utifrån till centrum. Det skulle gynna alla våra duktiga handlare i centrum. Många centrum utmanas idag av externa handelscentrum, men deras framtid är inte självklar.
Tobias Persson utvecklar:
– I takt med att internethandeln ökar utmanas dessa och den senaste trenden är att e-handelsföretagen söker fysiska platser för reklam av produkter och egna utlämningsställen då de vill svara för leveranserna fram till kunderna.

Nummer två på listan är verksamheter inom vård och skola.
– Novakliniken ligger granne och skulle de i framtiden behöva större lokaler så kan vi erbjuda detta. Eller om kommunen uttrycker ett behov av fler skollokaler så ser vi gärna att de tar lokalerna i stället för att bygga nytt.

Som sista alternativ om inget av de andra lyckas tänker bolaget riva fastigheten för att bygga hyreslägenheter.
– Det beslutet väntar vi dock med minst tre-fyra år. Vi har andra lediga tomter som vi kommer att bygga på först, bland annat på Gamla torg.
– Men vi kommer att hålla snyggt runtomkring fastigheten och det har vi redan börjat med.

Tomten är på 3 000 kvadratmeter och bolaget har redan skissat på hur ett lägenhetshus skulle kunna se ut på platsen.
– Vi bedömer att det skulle passa med ett lite högre hus där med fyra-fem våningar utan att det stör omgivningen.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×