Stefan Warg gratuleras av Rhett Rakhshani och Anton Mylläri efter 1-0, Wargs första SHL-mål i karriären. Foto: TT
Jens Olsson och Fredrik Händemark gjorde 2-0 och 3-0 och fick gratulera varandra. Foto: TT

Warg gjorde sitt första SHL-mål

MALMÖ Det var två historiska händelser som inträffade i Malmö arena när Redhawks besegrade Linköping med 3-2 på torsdagen.
En av dem var att Linköping för första gången någonsin fick lämna arenan som ett förlorande lag.
Den andra var att Stefan Warg gjorde sitt allra första SHL-mål.

– Det har varit en hel del gliringar och skämt om det i omklädningsrummet, så det var skönt att få det målet avklarat, log Stefan Warg efter matchen.
Den 28-åriga Malmöbacken fick i princip öppen kasse efter en frispelande passning av Rhett Rakhshani drygt sex minuter in på den första perioden.
– Ett fantastiskt förarbete, sedan försökte jag bara vara kylig när jag sköt.
När pucken gled in var det rena rama glädjefnattet i hemmabåset.
– Kul att killarna blev så glada för min skull, men vi är en tajt och skön grupp, sa Warg som avslöjade att han fick behålla pucken efter målet.
– Skickar nog den till mamma och pappa som har stöttat mig hela karriären.

Trots glädjen över sitt första SHL-mål var Stefan Warg noga med att lyfta fram de tre poängen som betydligt viktigare:
– Mest stolt är jag över att vi krigade till oss poäng – igen.
Redhawks som kom till spel utan tisdagens hjältemålvakt Jonas Gunnarsson (sjuk) och Johan Olofsson (sjuk) fortsatte på det sköna flytet från slutperioden mot Skellefteå. Efter 1-0 kom 2-0 bara tre minuter senare, genom Fredrik Händemark och 3-0 ytterligare tre minuter därefter genom Jens Olsson.
Men energin ebbade ut något och det blev förstås inte bättre av att Rhett Rakhshani tvingades utgå på grund av skada (ingen större fara enligt honom själv).
Den andra perioden slutade 0-0, men i den tredje fick hemmalaget allt svårare att freda sig mot anstormningen.

Linköping lyckades reducera efter sju minuter av slutakten och satsade sedan allt framåt. Redan tre minuter kvar tog man ut målvakten och lyckades göra ännu ett mål, 3-2, med 49 sekunder kvar.
Men Redhawks kunde rida ut stormen med andan i halsen och ta sin femte raka seger.
– Vi spelade för svårt när de sköljde över oss i den tredje perioden och det blev nerv i slutet. Men lyckligtvis var Oscar (Alsenfelt) riktigt bra i målet, sa Martin Filander, en av Redhawkstränarna, efter matchen.

Stefan Warg sammanfattade känslan efter segern som tog upp laget på sjätte plats i tabellen:
– Vi har haft mycket skador och det har varit tyngre än vad vi hoppats på, men nu har vi ändå haft en period när vi fått poängen med oss och det känns mycket skönt. Men vi får inte slappna av bara för att vi tagit oss lite högre upp i tabellen. Det är bara att kämpa på och försöka vinna varje match. Klart att vi vill till direktslutspel när tabellen ska summeras.

×