Foto: TT

Redhawks slog Linköping med 3-2

Malmö Redhawks vann med 3–2 mot Linköping.

En färskare version av artikeln går att läsa här.

En historisk händelse inträffade direkt i första perioden mellan Malmö Redhawks och Linköping i Malmö Arena. Malmöbacken Stefan Warg gjorde sitt allra första SHL-mål efter snygga assister av Andy Miele och Rhett Rakhshani.

Han har varit nära några gånger – men nu var det inget snack, fritt läge framför Linköpings målvakt och pucken säkert i mål.

2-0 kom bara tre minuter senare, efter det att Fredrik Händemark kört solo in framför gästernas målvakt helt utan att stoppas och sedan bara hade att lägga in pucken. Märkligt passivt Linköpingsförsvar.

Med sju minuter kvar av perioden var det dags igen. Rödhökarna åkte i kringlor runt långsamma och passiva Linköpingsbackar och efter två kanonlägen på rad tryckte Jens Olsson till slut in pucken.

Perioden slutade 3-0 till hemmalaget som dock förlorade skotten med 9-10. Men skottstatistiken speglade inte periodens spel.

– Lite piggare ben i dag än senast. Vi stressar deras backar bra och får dem att göra misstag. Vi spelar bra och får utdelning, nu ska vi bara fortsätta i den stilen, sa Fredrik Händemark i periodpausen.

Andra perioden blev tämligen händelselös och slutade 0-0. Den tredje perioden blev dock tuff för Redhawks som mest fick slå ifrån sig.

Efter att ha fått in en reduceringspuck satsade Linköping allt framåt och redan tre minuter kvar tog man ut målvakten. Med 49 sekunder kvar satt 3-2 och sista minuten blev en riktig pärs men Redhawks lyckades hålla undan och vinna med 3-2.

Andra hemmasegern den här veckan.

×