Alla åldrar samlas när det erbjuds kostnadsfriträning som passar alla. Detta pågår fram till den 7 januari. Foto: Privat
Passet på nyårsafton var lite extra festligt för motionärerna.
Anna-Lena Lindåker vill inspirera till att börja träna.

Populär gratisträning för alla åldrar

SVEDALA De sista dagarna på året är intresset och behovet extra stort för att röra på sig. Friskis och Svettis gratisträning har därför blivit lite av en tradition att både avsluta och starta det nya året med.

Friskis och Svettis i Sverige har totalt en halv miljon medlemmar, men i Svedala är det totalt 400. Faktum är de inte ens har sina egna lokaler utan hyr in sig andras lokaler för att arrangera olika idrottspass. Dock avgör inte mängden medlemmar intresset för motion i kommunen.
– Vi vet att folkhälsan är ett problem i dag och därför vill vi göra vad vi kan för att göra det bättre. Under våra gratisträningsdagar så märker vi tydligt av att helt nya personer söker sig till vår träning. Det är alla åldrar och kan även vara föräldrar som tar med sina barn på ett träningspass för att träna tillsammans, säger Anna-Lena Lindåker ansvarig.

Julgympan är det som är absolut det populäraste passet och inför nyår så spexade tränarna till det lite extra för att sprida nyårskänsla.
– För oss är det viktiga just glädjen till träning. Vi fokuserar inte på prestige och resultat utan vill att alla ska träna där de befinner sig utifrån sina egna möjligheter. Förhoppningen är att fler ska hitta glädjen med att träna oavsett vilken träningsform de sedan väljer att praktisera, säger Anna -Lena Lindåker.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×