Kommunen ska åtgärda brister

Äsperöd Kommunen har kontrollerat gatumiljön i Äsperöd efter att byalaget framfört kritik. Nu lovar de att genomföra åtgärder.

Det var i oktober som Äsperöds byalag skickade in en skrivelse till tekniska nämnden och påpekade flera brister. Ordförande berättade att grönområden som kommunen ansvarar för inte har blivit klippta som de ska.
Bland annat växer häckar ut på trottoarerna och ogräs växer runt återvinningsstationen. Staketet vid stationen håller även på att rasa.

Det var när kommunen och representanter från byalaget gjorde en rundvandring i byn tidigare under hösten som sakerna upptäcktes. Då fann man även att flera dagvattenbrunnar behövde åtgärdas. En var för högt placerad så att det inte rann ner något vatten, en saknade lock och i en tredje växte det gräs i.

Byalaget är även kritiska till vinterväghållningen. De anser att det användes för stora maskiner vid snöröjning av cykelbanan förra vintern, vilket ska ha lett till att hela gångstigen fått skador.

Nu lovar Sjöbo kommun i ett brev till byalaget att se över skötseln vid återvinningsstationen och de skador som orsakades av vinterväghållningen ska åtgärdas.
Däremot påpekar kommunen att en del av vägnätet i byn tillhör Trafikverket och att de är ansvariga för skötseln.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×