Joel Eriksson är i ropet för tillfället. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication
Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication & FIA Formula E

Formel E-test för Joel Eriksson

MOTOR Joel Eriksson, silvermedaljör i F3-EM 2017 och klar för debut som fabriksförare för BMW i 2018 års tyska DMT, är klar för sitt första test i det snabbväxande elbilsmästerskapet Formel E, detta tillsammans med det segerrika toppteamet DS Virgin Racing.

19-åringen från Tomelilla kommer att delta i det stundande officiella rookietestet på Circuit International Automobile Moulay El Hassan i Marrakesh i Marocko den 14 januari.
Han ska där köra en DS Virgin Racings DSV-03, samma bil som vann premiären för 2017/18 års säsong i Hongkong i december månad med mästerskapsledande britten Sam Bird bakom ratten.

– Formel E är definitivt ett av de mest intressanta mästerskapen i världen just nu och jag ser fram emot chansen att få prova på det, säger Joel Eriksson i ett pressmeddelande.
– Förarna i mästerskapet håller extremt hög klass, så det är roligt att ha blivit tillfrågad. Det blir antagligen väldigt olikt det mesta jag provat på hittills i min karriär.
Testet äger rum dagen efter Marrakesh ePrix, deltävling två av pågående säsong. Eriksson kommer att vara på plats under tävlingsdagen som gäst till DS Virgin Racing som ett led i uppladdningen inför sitt eget test dagen därpå.

Eriksson fick nyligen stifta virtuell bekantskap med teamets Formel E-bil vid ett besök i simulatorn i DS huvudkontor i Paris.
Formel E är världens första mästerskap för eldrivna formelbilar. Serien har vuxit kraftigt sedan lanseringen i slutet av 2014 och är nu inne på sin fjärde säsong. Tävlingarna avgörs huvudsakligen på stadsbanor i hjärtat av några av världens största städer, däribland New York, Mexico City, Berlin och Paris.
Rookietestet i Marrakesh är till för att ge seriens tio team en chans att utvärdera potentiella förare för framtiden.

×