Foto: TT

Två gripna efter biljakt – stor polisinsats

Två personer har tagits av polisen efter en biljakt på väg 108 vid Svedala. Vägen spärrades av på grund av en omfattande polisinsats.

Det var strax innan klockan sju på onsdagskvällen som polisens ledningscentral fick uppgifter om att två män hade gripits på väg 108 vid Svedala.

Händelseförloppet som ledde fram till frihetsberövandet ska ha börjat med en misstänkt misshandel i Ystad, vars omständigheter fortfarande var oklara vid 19.50-tiden.

– Någon, allmänhet eller vittne, har följt efter en bil med misstänkta gärningsmän och ringt polisen. Polisen får sedan kontakt med bilen på E65:an i närheten av Sturup, som då försöker undkomma patrullen. Då börjar något som vi kallar ett efterföljande vidare in på väg 108, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

– Jakten var förhållandevis kort, man fick stopp på bilen ganska omgående.

Polisen spärrade genast av väg 108, mellan Holmeja och Sjödiken, då en stor polisinsats med ett tvåsiffrigt antal polisfordon behövde arbeta ostört på sträckan.

Polisen letade under kvällen efter misstänkt stöldgods som de två gripna männen ska ha kastat ut ur bilen under jakten. Exakt vad för föremål det ska röra sig om vet man inte ännu, enligt Rickard Lundqvist.

I sökandet används bland annat hundpatruller och en polishelikopter.

Vid 22.00-tiden så hade ingen anmälan skrivits ännu, med anledning av det omfattande arbetet på brottsplatsen.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×