Lovande av Batman Godiva

MALMÖ Joakim Lövgren fortfarande på semester – då såg formkusken Peter Ingves till att förvalta lånestyrningarna på bästa sätt och ta en dubbel. Inom V86-ramen vann Ingves med lovande Batman Godiva.

Fyraårige Batman Godiva debuterade över Derbydistansen 2640 meter och gjorde det strålande, vann på ett starkt sätt på 16,3 på den regnblöta banan och såg stark ut i mål.
Men bakom den övertygande segern fanns det lite dramatik:
– Han var nära galopp i början och sedan låg han på lite för mycket när vi ändå kom till ledningen. Så jag var lite orolig. Men hästen var vältränad och har en bra inställning, sa Peter Ingves efter loppet.

Ingves vann även med Lövgrentränade DevsDragon utanför V86-ramen. Därmed inledde han Jägersroåret med att dela ledningen i kuskligan med Roger Malmqvist som även han tog två segrar. Inom V86 vann Malmqvist med Dragster som bara blåste till ledningen från start och blev kvar där till mål.
– Han stod på bussen från Frankrike för bara tre dagar sedan och jag var osäker på hans form för dagen. Men i starten kände jag att han var på tårna och då brukar han vara i bra slag, log Malmqvist.

Frågan är dock hur loppet hade slutat om Jeppe Juel valt att gå ut från vinnarhålet när han hade chansen på bortre långsidan med spelfavoriten Amour de Coglais. Nu blev han kvar och satt fast i mål med mycket krafter kvar.
– Jag chansade och det blev fel, sa Jeppe Juel efter loppet.
Han fick även förklara sig för måldomarnämnden och förklaringen godtogs.
Roger Malmqvists första dagsseger kom förresten i kvällens inledande lopp med den lovande debutanten Paladin.

Johnny Takter satte dit en V86-vinnare i form av Darling Hornline (vars tränare Helena Burman också är på semester, liksom Joakim Lövgren och Christoffer Eriksson). Segerreceptet ledning från start till mål.
– Hon stod bra inne i loppet, fungerade bra och kändes fin. Jag hade lite sparat, sa Takter.
Peter Untersteiner hade satt Le Vicomte i en bländande författning och fick spräcka sin segernolla 2018 i V86-7, tillika första avdelningen på dagens dubbel.
– Han blir bättre för varje start. Skönt att ha den här segern i bagaget nu när jag ska på semester, sa Untersteiner som alltså även han sällar sig till ledighetskomittén inom travet vid den här årstiden.

På Solvalla var det rena rama favoritparaden inom V86 och mest imponerade segermaskinen Qahar QC som krossade motståndet i V86- och DD-finalen.
V86:an gav till slut bara 2 733 kronor för åtta rätt. Ni som följde Skånskans V86-förslag kunde dock göra en liten nätt nettovinst eftersom systemförslaget satt klockrent med Batman Godiva som enda singelstreck.
V5:an på Jägersro betalade betydligt mer, 22 302 kronor för fem rätt. Men det spelförslaget gick inte in, tyvärr.

Sport i dag

Sportresultat