Kim Larsen. Foto: TT

Kim Larsen drabbad av cancer

Den danske artisten Kim Larsen har drabbats av cancer och ställer in konserterna i januari, februari och mars, skriver danska tidningen Berlingske. Larsen räknar dock med att kunna genomföra sommarens konserter då han bland annat kommer till Malmö.

72-årige Kim Larsen & Kjukken skulle under årets tre första månader genomföra 24 konserter. Dessa, varav den första skulle ha ägt rum på Amager Bio i Köpenhamn den 11 januari, har nu ställts in. Sista konserten under våren skulle äga rum den 3 mars och samtliga konserter på turnén var utsålda.

Det var i december som Kim Larsen fick besked om att han drabbats av prostatacancer, skriver bandet på sin facebooksida. Eftersom han redan är under behandling har han inte orken att geomföra vinterns och vårens spelningar och bandet meddelar nu på sin facebooksida att biljettköparna får pengarna tillbaka där de är köpta.

Kim Larsen beräknar enligt Berlingske själv att han kommer att vara i form till sommarens konserter, då han bland annat kommer till Göteborg den 20 juli och till Malmö Folkets Park den 21 juli.
Artisten ska under sin kommande turné spela musik från sin stora låtkatalog som omfattar närmare 50 år, från 70-talets Gasolin via 80- och 90-talens solokarriär till material tillsammans med bandet Kjukken, med vilka han spelat sedan 1995. Senaste albumet ”Øst For Vesterled” kom våren 2017 och sålde platina.