Fredrik Jönsson (C) ser försiktigt positivt på den nya prognosen. Foto: Roger Sunesson

Centern väntar med utspel

Svalöv I förra veckan gick Svalövsmoderaterna ut med att de vill samarbeta med övriga borgerliga partier för att lösa det politiska läget i kommunen.
Centern har hittills legat lågt och väljer att kommenterat den utsträckta handen först efter ett extramöte på torsdag.

Dagarna före julafton sprack samarbetet mellan Moderater, Liberaler och Socialdemokrater i Svalöv sedan de sistnämnda hoppat av.

Som en följd av det annonserade Moderaterna att de vill bilda en ”Allians för Svalöv” tillsammans med de övriga borgerliga partierna.
”Det vill vi göra NU och det vill vi gå till val på den 9 september 2018”, skrev Olof Röstin och Stefan Pettersson i ett pressmeddelande.
Denna hand sträcks sannolikt framförallt mot Centern, som sitter i opposition trots att de gick framåt och fick fler röster i valet 2014 än Moderaterna och Liberalerna tillsammans.
Nu när samarbetet mellan S, M och L har spruckit är det mot Centern allas blickar riktas – inte mot det näst största partiet Sverigedemokraterna som övriga partier hittills velat hålla armlängds avstånd till.

Men tystnaden från C har varit kompakt.
– Vi har valt att avvakta med uttalanden tills vi har hållit ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera läget, säger partiets gruppledare Fredrik Jönsson.
Mötet är bestämt att hållas nu på torsdag och då ska man diskutera hur situationen i Svalöv bäst kan lösas.
– Innan dess vill jag inte kommentera hur vi tänker och heller inte säga något om Moderaternas utspel om borgerligt samarbete, säger han.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev