Nils Andersson blev stor matchhjälte genom att vara inblandad i tre av Redhawks mål och själv sätta segerpucken i förlängningen. Foto: TT
När Jonas Gunnarsson kom in i stället för Oscar Alsenfelt i hemmakassen stod det 0-4. När han klev av isen hade Redhawks vunnit med 5-4. . . Foto: TT
Robin Alvarez tog matchen till förlängning genom att göra 4-4. Foto: TT
Marcus Sylvegård gjorde ännu ett viktigt mål för Malmö Rewdhawks.

Mirakelvändning av uträknat Redhawks

MALMÖ Malmö Redhawks svarade för en nästan osannolik bedrift när laget skrämde Skellefteåspöket på flykten och vann med 5-4 efter förlängning.
Trots att man låg under med 0-4 med bara knappa sex minuter (!)kvar av matchen.
– En mirakelvändning, log Nils Andersson som satte segerpucken.

Det skulle egentligen inte kunna gå. Malmö Redhawks hade gjort en medioker match mot Skellefteå under 54 minuter, låg fullt rättvist under med klara 0-4 och ingen trodde på att det skulle gå att komma ikapp.
Inte publiken, helt säkert inte Skellefteå som blev väldigt passivt i matchens slutskede och förmodligen inte ens Malmöspelarna.
– Vi sa att vi åtminstone skulle gå ut och göra en bra sista period för att ta med oss det till nästa match, sa rödhökarnas coach Peter Andersson efter matchen.
Det gjorde Malmöspelarna med besked.

Men vi tar det väl från början:
Redhawks inledde matchen ganska bra och skapade flera lägen, dock utan någon precision i avsluten. Men sakta med säkert svängde matchen över i gästernas händer.
Efter elva minuter gjorde Skellefteå sitt första mål. Ytterligare fem minuter senare stod det 0-2 efter mål i numerärt överläge. Ett snyggt mål, dessutom.
I den andra perioden rasade det iväg direkt. 0-3 efter lite drygt en minut och 0-4 med 22.48 spelat av matchen. Redhawks tappade allt, förlorade skotten i perioden med 3-16 (!) och sköt sitt första skott på mål i mellanperioden efter 14 minuter. . .
– Det var bedrövligt och energifattigt från vår sida. Vi gjorde inget för att ändra på det heller under 50 minuter. Så energilösa kan jag knappt minnas att vi har varit förut, sa Nils Andersson.

Fast en förändring gjorde man. Oscar Alsenfelt som fått en otacksam start på matchen lämnade uppgivet kassen och ersattes av Jonas Gunnarsson.
Som höll nollan resten av matchtiden!
– Jag tänkte inget annat än att gå in och försöka ta en puck i taget. Det låter kanske tråkigt, men så var det. Men sedan, vilken upphämtning vi gjorde. Jag har nog aldrig varit med om något liknande. Vi fick verkligen studsarna med oss och dessutom ett fantastiskt stöd av publiken, sa Gunnarsson efter att röken lagt sig i arenan.

Med knappa sex minuter kvar satte så Daniel Zaar 1-4 i numerärt överläge.
– Då tänkte vi att vi också skulle dra vårt strå till stacken i vår formation och att det då kanske skulle finnas en liten chans, log Nils Andersson.
Sagt och gjort. Åter i numerärt överläge spelade han och Andy Miele fram Rhett Rakhshani till 2-4.
Då hade det gått 55,07 av matchen.
Mindre än 20 sekunder efter det spelade så Nils Andersson fram Marcus Sylvegård till 3-4. Ännu ett viktigt mål av unge Sylvegård, som avgjorde senaste bortamatchen mot Djurgården.

Och med knappa 30 sekunder kvar av matchen, i spel sex mot fyra (och tom kasse) forcerade Robin Alvarez, som missat ett par frilähgen tidigare under matchen, in 4-4.
– Då kände vi att det bara var att löpa linan ut, att stanna kvar i den trans vi varit i sista fem minuterna och fortsätta i det ruset, förklarade Nils Andersson.
Och eftersom han assisterat till två av målen var det nästan som förhandsregisserat att han skulle avgöra matchen.
– Framför allt ett oerhört tack till publiken som efter vårt andra mål ställde sig bakom oss och lyfte fram oss, trots att vi knappast förtjänat det, sa Nils Andersson.
– Våra första mål och publikens stöd gav oerhört mycket energi och vi blev plötsligt som ett helt nytt lag. Och än en gång visade vi att vi aldrig ger upp och att vi krigar för varandra. Det är jag väldigt stolt över, sa Peter Andersson.

×