Lilla Jazz Bergdahl fick passa de här tre sötnosarna, pudlarna Alice, Tim och Pippi medan matte chackade in på hotellet.
Smäller det eller vågar jag mig fram? Runt flygplatser är det förbjudet med fyrverkerier.
Två som också ville fira raketfritt nyår njöt lugnet i foajén.
Suzanne och Lars Hjertstedt-Dahl från Kämpinge med finska lapphundarna Jappi och Boss firade nyår på Sturup Airport hotell för tredje gången.
Egen husbil föredrar Bengt och Margareta Möller från Helsingborg. Franska vattenhunden Ebony är extremt skotträdd och trivs med lugnet vid flygplatsen.
På nyår är det mys i husbilen vid Sturup som gäller. Ebony är berest och har varit med husse och matte Bengt och Margareta Möller på semestrar i hela Europa.
Jonas Svensson ägare och vd på Sturup Airport hotell erbjuder skotträdda hundar en fristad varje nyårsafton.
Många nya kompisar träffade hundarna i foajén medan husse elelr matte checkade in.
Långt borta från alla fyrverkerier trivdes hundarna på hotellet och med varandra.
Kristina Törnqvist med collien Chess firar nyår för tredje året på hotellet.
Medan hundarna vilade lugnt på rummen bänkade sig hussar och mattar för nyårsbuffé i kandelabrarnas sken i matsalen.
Flera husbilar står varje nyår utanför hotellet vid Sturup.

Flygplatshotellet fyrbentas fristad

STURUP Sturup Airport hotell har blivit en fristad för skotträdda hundar på nyårsaftonen.
När andra gör sig redo för fest och fyrverkerier checkar hundägare och hundar in på hotellet för en lugn natt, långt från raketer och smällare.

– Tänk att det skulle gå 23 år innan man kom på det här, säger hotellets ägare och vd, Jonas Svensson.
Han och hotellets personal har en hektisk kväll på nyårsafton.
De 70 rummen med 140 bäddar är fullbokade sen länge. Hotellet fylls sakta men säkert när hundägare med en eller flera hundar i släptåg checkar in.

Utanför på parkeringen står flera husbilar parkerade med hundägare och hundar som antingen inte fått rum i hotellet eller helt enkelt föredrar sitt eget hem på hjul.
Jonas Svensson har haft Sturup Airport hotell i 26 år och i 23 år var hotellet stängt på nyårsafton.
– Men sen läste jag om att Arlandas flygplatshotell satsat på att ha öppet för skotträdda hundar vid nyår. Det måste ju fungera här också, tänkte jag, säger han.

Så 2015 satte han in en blygsam annons. Media fångade upp idén och det spreds snabbt.
– Jag glömmer inte den eftermiddagen, receptionen blev fullständigt nerringd och på bara några timmar var vi så gott som fullbokade. Nu bokar hundägare in sig på nyårsafton här flera år i förväg. Många återkommer år efter år, jag känner igen hälften av alla som är här, säger Jonas Svensson.
– Jag blev helt häpen över intresset. Vi har ju ingen underhållning här för gästerna, men satsar på maten i stället och serverar en jättefin buffé. Det är en speciell känsla när alla bänkar sig, alla har ju ett gemensamt intresse i sina hundar så det brukar bli väldigt gemytligt.

Och de fyrbenta skotträdda hundarna trivs när det inte smäller.
Redan i foajén hittar de nya kompisar. Hundleksaker delas ut, svansar viftar och ett och annat skall hörs också. I entrén har hotellet omtänksamt lagt ut handdukar att torka leriga tassar med.
– Är det är så trist väder som i år med regn dras ju en del smuts in, men vi har städpatrull som kommer efter nyår och går över allt rejält. Det är det värt, säger Jonas Svensson.

Att hundarna är lättade över att komma bort från smällandet är tydligt. Och frågan är om det inte i lika hög grad gäller deras ägare.
– Vi är här för tredje året, har varit här sen start, säger Suzanne och Lars Hjertstedt-Dahl från Kämpinge med finska lapphundarna Jappi och Boss.
– Boss är helt förstörd av smällandet, han mår jättedåligt och vi har tidigare försökt allt, från lugnande medicin till annat. Så när hotellet öppnade på nyår för tre år sedan tvekade vi inte, det här är toppen.
– Vi fick en reservplats i år och blev jätteglada, nu har vi redan bokat nästa nyår.
Tredje året på hotellet är det också för Kristina Törnqvist med collien Chess medan Pia Silverstrand från Åstorp är här för första året med schnauzern Zeb.
– Han hyperventilerar när det smäller. I fjor fick vi köra ut på landet under de värsta timmarna.
Tredje året är det också för Lynn och Micke Ljungberg, Malmö med sin labradorkille.
– Vi har bokat upp oss för flera nyårsaftnar framöver redan. Trycket är stort efter rum här.
I en av husbilarna på parkeringen hittar vi Bengt och Margareta Möller från Helsingborg med den franska vattenhunden Ebony.
– Det är andra året vi är här med husbilen och vi kom redan dagen innan nyårsafton för Ebony mår så dåligt av alla smällare hemma. Vi har testat allt annat men det funkar inte så när vi fann hotellet här var det en lättnad.
– Här är jättebra service och trevlig stämning. Och Ebony är lugn.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×