Snogeröds IF tog hem segern i Askecupens herrseniorklass. Foto: Lola Nilsson
Wissam Wehbe visade att han kommer att bli en tillgång i 2018 års Snogeröds IF, dit han nu återvänt. I Askecupen utsågs han till turneringens lirare. Foto: Lola Nilsson
Askeröds IF blev tvåa i Askecupen i Hörby. Foto: Lola Nilsson
Fredrik Jensen visade upp sig i sitt nya Askeröds IF. Foto: Lola Nilsson

Ett gott slut och en bra start för Wissam

FUTSAL Snogeröds IF fick sista ordet i 2017 års upplaga av Askecupen i Lågehallarna i Hörby. ”Snoge” vann herrseniorklassen före arrangerande Askeröds IF.
– Skönt att direkt sätta ribban med en seger, säger Wissam Wehbe, som gjorde sin första tävlingsinsats i Snogeröd och comeback efter några säsongers frånvaro.

Med segern fick ”Snoge” revansch på ett mindre bra år och ett gott slut på 2017.
– Jo, vi ramlade ju ur division 4, men målet är att ta oss upp direkt, hälsar Alfred Palm, som tog på sig skulden för att Snoge inte höll sin baklångesnolla intakt.
Bara sekunder var kvar i allra sista matchen när han, enligt egen bedömning, kapade Askeröds Fredrik Jensens ben med rött kort och frispark som följd. Frisparken satte Jensen i mål. Då ledde Snogeröd redan med 3-0, men målet var det enda på hela kvällen som Snogeröds debuterande målvakt Jonas Bengtsson, ex-Eslövs BK men senast i Lunds SK, släppte in.
– Störigt, medger Alfred.

Nåja, klasseger och 3 000 kronor i förstaprischeck var gott nog för de nya tränarna i Snoge, huvudansvarige Daniel Diethelm och assisterande Wissam Wehbe.
I tur och ordning besegrades Hörby (1-0), Svensköp (5-0), Löberöd (1-0), Örtofta (3-0) och arrangerande Askeröds IF (3-1).
– När vi gick in i första matchen mot Hörby såg vi denna som en seriefinal. Det var nervöst för alla, men vi tog tre poäng och det var viktigt. Vi var det bättre laget, tycker Wissam.
– Sedan spelade vi bara bättre och bättre.
Före den direkt avgörande matchen, för övrigt den sista matchen i hela 2017 års upplaga av Askecupen, hade även Askeröd fyra raka segrar och dessutom den bästa målskillnaden. Askeröd hade spelat hem klassegern via oavgjort. Men Snogeröd drog det längsta strået.

Wissam Wehbe gjorde två mål och en assist i en match som Snoge dominerade och hade 3-0 fram tills i slutsekunderna.
Wissam Wehbe fick arrangörernas pris som turneringens bästa spelare. Askeröds Fredrik Jensen fick tränarnas pris som gruppens lirare.

Hörby FF blev trea, Löberöd fyra, Örtofta femma och Svensköp sexa.
– Jag är mycket nöjd med lagets insats. Detta bekräftar mig i beslutet att återvändandet till Snogeröd var rätt. Härligt att börja mitt uppdrag i Snogeröd på ett så positiv sett. Jag hoppas att vi kan ta med den positiva energin till säsongen 2018, avslutar Daniel Diethelm, Snoges tränare.

×