Annons

Annons

Annons

Lyrik och musik lika viktigt för Zeal & Ardor

Kultur och Nöje Förena en amerikansk jazzsångerska med en biolog från Schweiz, och resultatet kan bli något alldeles speciellt. I det här fallet blev det sonen Manuel Gagneux eller som han kallar sig på artistspråk Zeal & Ardor. och torsdag, 22 november, spelar han och hans band på Pumpehuset i Köpenhamn.

Text

- Jag förväntade mig inte att någonting skulle hända, säger Manuel Gagneux alias rosade enmansbandet Zeal & Ardor, apropå den tidigaste karriären. Men eftersom vi var så svårkategoriserade gjorde att vi kunde spela på sådant som Montreux jazzfestival, och vi blir fortfarande bokade till festivaler som inte bokar metalband i normala fall. Fast jag skulle tippa att alla har fattat att vi är det om tre månader. Pressbild

Annons

För denne unge man går knappast att placera i någon av de vanligaste musikaliska boxarna. Avantgarde metal har kritikerna karaktäriserat hans alster som, vilket i klarspråk betyder en mix av black metal och negro spirituals. Blues, gospel och soul blandas upp med metal i en ohelig allians.

0 kren månad

Skånska Dagbladet Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan