Annons

Annons

Annons

Amerikansk fotboll

”Ibland morrar jag till sminkösen”

Det är söndag och klockan är några minuter över tolv. Fotograf Claes Hall och undertecknad har bilat över Öresundsbron och står utanför Det Ny Teater i Köpenhamn. I dagens matinéföreställning av The Phantom of the Opera görs titelrollen av John Martin Bengtsson. Nu ska vi få följa hans förvandling till det olyckliga operaspöket. En spännande eftermiddag väntar.

Text

John Martin Bengtsson utanför Det Ny Teater i Köpenham. Här spelas The Phantom of the Opera till och med mars nästa år. Foto: Claes Hall

Annons

John Martin Bengtsson möter upp och ledsagar oss uppför den sammetsbeklädda trappan i den vackra byggnaden. Det märks att han känner sig hemma här – det är tredje gången han gör en roll på teatern. Efter Enjolras i Les Misérables och Fiyero i Wicked är det nu Fantomen själv som lockat honom hit. Som alternerande i titelrollen – huvudfantomen görs av Tomas Ambt Kofod – har han hittills fått ta på sig masken två gånger. De kommande två söndagarna är det dags igen och under spelperioden är tanken att han ska göra rollen minst en gång i veckan, oftast under söndagsmatinén.

0 kren månad

Skånska Dagbladet Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan