Annons

Annons

Annons

Eslöv

Konstgräsproblem efter stopp för mikroplaster

Konstgräsplanen vid Bergagymnasiet förfaller och Eslövs fotbollsklubbar är bekymrade. Motståndarlagen vägrar spela på planen och man har noterat att antalet skadade spelare ökar. Men Eslövs kommun ska ta fram en policy för mikroplaster – och innan den är klar får inga reparationer göras.

Text

I Eslöv sköts den enda konstgräsplanen utomhus, som ligger vid Bergagymnasiet, annorlunda gentemot flera andra kommuner. När det snöar skottar man den men lägger snön runt planen. När snön smälter läggs granulaterna tillbaka på planen. Det är de som håller upp konstgrässtråna så att de reses och ger svikt åt planen.I andra kommuner forslas snön med granulaterna bort och de små mikroplastbitarna hamnar i dagvattnet och slutligen i havet. arkivbild

Annons

Enligt en motion från Centerpartisterna Annette Linander och Sofia Hagerin, som kommunfullmäktige sade ja till i mars förra året, så är det nu inköpsförbud för mikroplaster i Eslöv – och en policy för hur de får användas i konstgräsplaner och andra syntetiska markbeläggningar ska tas fram.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan