Skånska Dagbladet 27/12
37-åringen dömdes tidigare denna månaden av Lunds tingsrätt för försök till misshandel.arkivbild

Styvpappan tidigare dömd för våldtäkt

Höör Den 37-åriga man som dömts för att ha bjudit sin styvdotter på kokainspetsad mjölk är dömd sedan tidigare – för våldtäkt och försök till våldtäkt på två massageställen i Malmö.

Skånska Dagbladet berättade i onsdagens tidning om en 37-årig man boende i Höör som nyligen dömdes för att ha bjudit sin sambos 14-åriga dotter på mjölk innehållande kokain.

Styvdottern drack aldrig upp mjölken – utan hällde ut merparten eftersom den smakade ­konstigt.
Analys på Nationellt forensiskt center (NFC) visade att det fanns kokain i glaset och provtagning visade även att 37-åringen hade kokain i sitt blod. 37-åringen dömdes till tre månaders fängelse.

Men det är inte första gången som styvpappan döms och inte heller första gången hans döms till fängelse. Den 37-­årige mannen har tidigare dömts för våldtäkt och försök till våldtäkt.
Under 2014 dömdes han i Malmö tingsrätt till två år och sex månaders fängelse. Domen över­klagades men under sensommaren samma år gjorde Hovrätten över Skåne och ­Blekinge samma bedömning som Malmö tingsrätt och domen fastställdes.

37-åringen våldtog i mars 2014 en massör på en massagesalong i ­Malmö. Han tog, ­maskerad, tag i massörens nacke, tryckte ner henne mot massagebänken och våldtog henne. När mannen gått ringde kvinnan sin make och de båda åkte iväg till sjukhuset. Kvinnan uppgav under rättegången att hon efter händelsen mått väldigt dåligt och att hon inte längre vågar ­arbeta ensam.
37-åringen nekade till att det hela skulle handlat om någon våldtäkt och påstod istället att han kommit till massagesalongen för massage med en så kallad happy ­ending.

Ett par veckor senare gick mannen in till en annan massagesalong i Malmö. Där utspelade sig ett försök till våldtäkt. Mannen ­knuffade ner ­massören på massage­bädden och satte sig ­sedan gränsle över henne. Han försökte ta av ­henne kläderna. Hon blev rädd och försökte sparka sig loss. Efter att ha ­kämpat mot varandra i vad ­målsägande bedömde som 15 minuter, lyckades hon ta sig loss och ringde polisen. Mannen begav sig då från platsen.

Även i det här fallet handlade det om en så kallad happy ending, enligt den 37-årige mannen. Han medgav dock i förhör att det var ”dumdristigt” av honom att anta att kvinnan sålde sex. Enligt mannen ska han ha avbrutit förfarandet när han insåg att kvinnan inte sålde sex.

Både hovrätten och tingsrätten bedömde kvinnornas berättelser som trovärdiga. Det fanns även teknisk bevisning mot mannen i form av DNA-spår.

När 37-åringen nu i december 2017 dömdes till tre månaders fängelse efter att ha lagt kokain i sin styvdotters mjölkglas, hade tingsrätten mannens tidigare domar i åtanke.
”Förutsättningar att döma till villkorlig dom föreligger inte och knappast heller skydds­tillsyn. Mot den bakgrunden och med hänsyn till ­försöksbrottets allvarliga karaktär bestämmer tingsrätten påföljden till fängelse.” skrev tingsrätten i domen.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×