Stans planering ännu i sin linda

JÄGERSRO I kommunens planering räknas Jägersro travbana ännu som fritidsområde. Så står det i alla fall i förslaget till ny översiktsplan som inom kort ska behandlas politiskt.

På kommunens stadsbyggnadskontor kom Jägersroaffären inte direkt som någon överraskning.
– Vi har ju vetat om att travsällskapet velat sälja. Men jag tror inte någon här vetat om att MKB var spekulant, säger Tyke Tykesson, översiktsplanerare på kommunens stadsbyggnadskontor.
Han och hans kollegor har därför inte ändrat beteckning för Jägersrområdet i den översiktsplan som är på väg fram till politikerna. Där betecknas travbaneområdet som fritidsområde.
Men nya planer kan naturligtvis tas fram. Bra är att det lär ta några år innan några detaljplaner måste vara färdiga.
– Vi har tillräckligt att planera just nu! skrattar Tyke Tykesson.

Han ser gärna att planeringen framöver riktas mot blandad bebyggelse. Området som förr låg i Malmös utkant räknas nu som hyfsat centralt.
– Jag vill säga bostäder av olika slag, inte enbart småhus eller radhus. Och så samhällsservice, förskolor och troligen någon skola. Och det är ju ett ganska stort område så man får ha in en del fritidsytor, tycker Tyke Tykesson.

Jägersro är Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport. Banan grundades 1907 av byggmästaren Christian Lauritz Müller.
Den 20 maj samma år gick den första tävlingen.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×