YIF-tränaren Jerry Hallbäck gjorde vad han kunde för att väcka liv i sina adepter. Det lyckades han inte speciellt bra med. Foto: Jonny Nilsson

Jerry Hallbäck: Vi satt kvar i julskinkan

HANDBOLL Det lyckades inte för Ystads IF att upprepa bortasegern från i onsdags mot Alingsås, när lagen möttes på annandagen i Ystad arena.

Inför drygt 1 800 åskådare förlorade YIF med 23-25.

– Vi satt kvar i julskinkan, sa tränaren Jerry Hallbäck i ett försök att kortfattat beskriva den mindre goda hemmainsatsen.
YIF var i underläge från första till sista minut. Starten var direkt dålig. Hampus Andersson brände två straffar och ett kantavslut, Kim Andersson passade rakt i bortaförsvarares nävar, Jeppe Kroog brände från linjen…

Att det bara stod 0-3 efter åtta minuter kan YIF tacka målvakten Anders Persson. Att YIF var i underläge i paus med bara ett mål, 11-12, kändes som en gåta.
Dessvärre började YIF den andra halvleken ännu sämre än den första. Efter fem raka bortamål var ställningen 11-17. YIF var nerbrottat och reste sig aldrig igen.
– Oacceptabelt, sa Jerry Hallbäck om den andra halvlekens öppning.
– Mot lag som Alingsås har man inte råd att hamna i sådana underlägen. Vi gjorde för många individuella misstag och tillät oss stånga oss blodiga mot deras försvar, men mest förlorade vi på dålig attityd och inställning.

Måns Landgrens målvaktsinhopp i andra halvlek gladde, liksom Alexander Borgstedts första halvlek.
Alingsåstränaren Mikael Franzén var förstås nöjd över att ha tagit revansch på YIF mindre än en vecka efter hemmaförlusten.
– Det var knäck och sirap kvar i fingrarna, men ändå stabilt. Vi var i förarsätet efter en bra start och det underlättade. Och det är klart att det blev lättare att försvara när de saknade Calle Löfstedt på linjen. Nu kunde vi fokusera på deras skyttar, sa Franzén.
YIF-mittsexan saknades på grund av febersjukdom.

×