En 37-årig man spetsade sin styvdotters mjölk med kokain. Nu döms han för försök till misshandel samt narkotikabrott.

Bjöd styvdottern på kokainspetsad mjölk

Höör En 37-årig man döms för att ha spetsat sin sambos dotters mjölkglas – med kokain.

Det var i början av ­oktober i år som en 14-årig tjej och hennes mammas nya kille – som nyligen flyttat in hos familjen – befann sig ensamma i bostaden i Höör. Den 37-årige mannen lagade mat åt dem båda – men när dottern under middagen smuttade på mjölken hennes ­styvpappa hällt upp åt henne, märkte hon att den smakade konstigt. När hon hade ätit färdigt hällde hon således ut resten av mjölken i diskhon. Då såg hon att det i botten av glaset fanns vad som såg ut som rester av krossade tabletter. Dessa skiftade i rosa och gult. Hon tog med glaset till sitt rum, ringde sin syster och berättade om vad som hänt.

14-åringens pappa kom senare till bostaden, hämtade sin dotter och mjölkglaset. Efter att polisanmälan gjorts skickades glaset och dess innehåll iväg till Nationellt forensiskt centrum (NFC). I mjölkglaset påvisade man kokain samt en del ämnen som ingår i smärtlindrande preparat.
Provtagning visade att det fanns kokain även i den 37-årige mannens blod och i en lokal han tillhandahåller på annan ort fann man också en mindre mängd kokain.

Mannen nekar till att ha spetsat styvdotterns glas. Han säger sig inte förstå hur det hamnat kokain i glaset – men säger att han har som ”ful ovana” att dricka mjölk direkt ur paketet och att det på den vägen kanske hamnat narkotika i paketet som sedan spritt sig i ”minimal mängd” till styvdotterns glas. NFCs mätresultat för kokain i glaset antydde dock inte, enligt forensikern i fallet, att det skulle handla om någon ”minimal mängd”.
Mannen döms för ­försök till misshandel samt narkotikabrott. Han döms till tre månaders fängelse.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×