Så här ser den nya parkeringen ut. Mobilbild: Bo Bertilsson
Kommunalrådet Susanne Meijer var på plats vid invigningen tidigare i veckan, tillsammans med Bo och Helena Bertilsson som äger livsmedelsbutiken. Foto: Karin Kroon Gunnarsson/Hörby kommun

Ny p-plats löser dubbla problem

ludvigsborg Till slut blev den klar – och lagom till jul, dessutom.
Den nya parkeringen vid Ica blir ett lyft både för pendlare och kunder, intygar handlaren Bo Bertilsson.

– Det blir ett jättelyft, säger han.
Det var han som lyfte idén om en kombinerad pendlar- och kundparkering utanför Icabutiken i Ludvigsborg redan för 7-8 år sedan. Det behövdes fler platser för båda grupperna.
– Kommunen tyckte det var en bra idé men sedan har det dragit ut på tiden. Vi behövde köpa loss tomter, ändra detaljplanen och söka bygglov.
Till slut kunde den nya parkeringsplatsen invigas tidigare i veckan, med kommunalrådet Susanne Meijer på plats.
Parkeringen har 49 platser, varav cirka 15 ska vara för pendlare och resten för butikskunder. Det är fullt tillräckligt i dagsläget, konstaterar Bo Bertilsson.

Det blir inte bara en förbättring för såväl kunder och som pendlare i antal platser – utan också en förbättring i tillgänglighet. Det har varit lite bökigt att ta bilen till butiken tidigare.
– Parkeringseländet har alltid tagits uipp som det stora problemet med vår butik. Det har varit lite meckigt, man måste backa och vända på en liten vändplats. Särskilt äldre har upplevt det som krångligt. Det har även varit fullt på kvällarna när många handlar. Så det känns jättebra nu, säger Bo Bertilsson.
Dessutom har man kunnat utforma en friare yta direkt framför butiken, så att bilarna inte kommer för tätt inpå. Parkeringen har också utrustats med bra belysning.
De positiva reaktionerna har inte låtit väna på sig.
– Vi får höra massor varje dag. Alla är jättenöjda. Byn växer, så det ligger helt rätt i tiden.

Icabutiken har åtagit sig att, med ekonomisk hjälp från kommunen, sköta underhållet, såsom halkbekämpning, fylla i linjer och hålla koll på lamporna.
Nu hoppas Bo Bertilsson bara på att busshållplatsen utanför butiken också moderniseras.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×