Körkortslös får skyddstillsyn

HÖRBY En 37-årig man från Hörby har dömts till skyddstillsyn av Lunds tingsrätt efter att ha kört bil vanemässigt trots att han saknar körkort.

Den 37-årige mannen vinkades in av en polispatrull vid E22 i höjd med Ekerödsrasten utanför Hörby den 14 september. Det visade sig att han hade kört bil trots att han inte hade rätt till det eftersom han saknar körkort.

Häromdagen dömdes 37-åringen av tingsrätten för grov olovlig körning och påföljden blev skyddstillsyn med särskild föreskrift om att han ska underkasta sig den vård och behandling som frivården bestämmer.
Utredningen visar att mannen vid upprepade tillfällen har åkt fast för olovlig körning. Så sent som den 12 juni i år dömdes han till skyddstillsyn för grov olovlig körning. Det finns ett 40-tal noteringar om honom i belastningsregistret, visar domen.

Tingsrätten konstaterar att mannen har återfallit i brott mycket kort tid efter den senaste domen. Det talar för att påföljden bör bestämmas till fängelse, menar domstolen.
– Men av utredningen framgår att en påtaglig förbättring har skett av den tilltalades personliga och sociala situation i hänseende som har haft samband med hans brottsligheten. Det finns därför särskild skäl att bestämma påföljden till skyddstillsyn i stället för fängelse, skriver tingsrätten.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×