Politiska styret i Svalöv spricker

Svalöv Socialdemokraterna lämnar samarbetet med Liberalerna och Moderaterna i Svalöv. Därmed har kommunens politiska styre spruckit.

Det meddelade partiet i ett pressmeddelande vid lunchtid på fredagen.
– Därmed är grunden för den styrande koalition som funnits i Svalövs kommun sedan valet 2014 borta, skriver Socialdemokraterna i utskicket, som är undertecknat av Anders Svärd, ordförande i verkställande utskottet, Bedrija Halilovic, vice ordförande, Karl-Erik Kruse, kassör samt Jan Zielinski, sekreterare.

Det är turerna kring chefsrekrytering och lönesättning som skapat en spricka inom partiet, menar de.

De menar att de tre kommunalråden tagit beslut själva utan att förankra i sina respektive partier eller i kommunstyrelsen. Kritiken gäller även Socialdemokraternas eget kommunalråd, Birgitta Jönsson – som inte står bakom pressmeddelandet.

Mer information kommer.

Läs mer:

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev