Teddy Nilsson (SD) riktar hård kritik mot Socialdemokraterna.

”Socialdemokraterna skadar kommunens anseende”

SVALÖV Sverigedemokraterna lägger sig nu också sig i den pågående chefskarusellen i Svalöv.
Oppositionsrådet Teddy Nilsson är mycket kritisk mot socialdemokraternas agerande:

– Vår uppfattning är att den arbetarkommunen har allvarliga problem med strukturen inom sin organisation. Vi är övertygade om att kommunchefen Stefan Larsson inte har haft anledning att ifrågasätta att uppdraget han tilldelades av kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S) skulle vara utan minoritetens fulla stöd.
Däremot anser Teddy Nilsson att Stefan Larssons korta tid som anställd i Svalöv borde insett vad som kunnat ske och att Paul Ekelund borde förutsett vad lönefrågorna skulle trigga igång.

Läs mer: Politiska styret i Svalöv spricker

– Oavsett händelser och handlingar är det mycket oroande att socialdemokraterna visar sig helt sakna omdöme i fråga om att hantera anställd personal när de blandar politik och arbetsmiljö. Detta visar på stor okunnighet inom det kommunala arbetsgivaransvaret i dessa frågor, kritiserar Teddy Nilsson.
Och tillägger:
– Vi vill tydligt meddela att vi anser socialdemokraterna rejält ha skadat vår kommuns anseende som arbetsgivare och är skyldiga berörda en stor ursäkt.
– Vi anser att det funnits stora brister på förvaltningen långt innan Stefan Larssons tillträde i kommunen, då minoriteten tvingar fram denna expresshantering i samtliga händelser.
Samtidigt poängterar Teddy Nilsson att socialdemokrater, moderater och liberaler helt ogenerat använder Birgitta Jönsson som en spelbricka för egen vinning.
– Speciellt nu när det knakar i samarbetet och att Fi och Centern visade på stor okunskap i konsekvensanalys under senaste mötet med kommunstyrelsen.

– Att nu också Vänsterpartiet likt andra helt utan faktakunskap startat ett tjänstemannadrev i sociala medier är även detta beklämmande.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev