16 nya i Skivarps Gif – och fler är på gång…

FOTBOLL Skivarps Gif har rustat rejält under silly season. 16 nya spelare är klara inför 2018.
Och fler är på gång...

Skivarps Gif ser ut att få ett mycket slagkraftigt manskap till nästa års division 5-seriespel, i alla fall sett till antalet nya spelare som klubben gjort klart med under frimånaden mellan den 15 november och 15 december. 16 nyförvärv har räknats in. Från Skivarps sida meddelas att det alls inte är färdigvärvat. Ytterligare en handfull spelare, av hög klass, påstås vara på väg in i truppen.
– Det ser mycket positivt ut. Jag är väldigt nöjd, utbrister Mikael Carle, som tagit över som tränare i Skivarps Gif.
Aldrig tidigare har Skivarp slutat på så stort frimånadsplus sedan fotbollsförbundet införde det så kallade öppna övergångsfönstret för amatörer för cirka tio år sedan.
– Det finns en hel del personer inom föreningen som har svarat för ett kanonjobb, Det känns förstås helt fantastiskt att vi har fått så här många nya spelare. Egentligen tycker jag inte om silly season. Men det här skapar oerhört stora möjligheter för Skivarps Gif, påstår Mikael Carle.
I söndags hade Skivarp sin sista träning för året.
28 spelare fanns på plats.
– Och då saknade vi ändå en tio-tolv spelare, påpekar Mikael Carle.
Här har ni samtliga nyförvärv i Skivarp: Bekim Güven och Marcus Östergaard (Västra Ingelstad), Zebastian Jönsson (Blentarps BK), Hannes Karlsson och Felix Karlsson (Janstorps AIF), Simon Strid (KF Malmö IF), Albin Stark (Ystads IF), Per Hjalmarsson (Rydsgård), Eldin Sacirovic, Joshua Söderberg, Jamie Nilsson och Jonathan Johansson (Rydsgård/Skivarps pojklag) samt comebackande Gustav Franzon (tidigare Skurups AIF), Kalle Gellström, Jacob Gullberg (senast i Skurups AIF) och Joel Hansson.
Skivarp tappar också en hel del spelare: Ted Helmesjö (Sjöbo), Freddy Johnstone (Svenstorp), André Olsson och Johan Brakel (Lindängen), Alexander Naess (Köpingebro), Tobias Wettergren (Sövestad) och Adam Bergmark (klubb ännu inte klar).

×