Tony Kvant, elev från 1999, var först ut i en strid ström av gamla elever som ville avtacka Eva Missler. Foto: Stefan Persson
17-åriga Elin Hansen kom tillsammans med flera klasskamrater från mellanstadiet.
Emil Fredriksson, Oskar Andersson och Douglas Gren fastnade i gamla skolkataloger från Annelundskolan.
Några elever har hunnit få barn, bland annat Gabriella Olivera i gulbrun halsduk, som kom med klasskamraterna Alexandra From Brobeck, Karin Risberg och Linnea Persson.
Boken med hälsningar till läraren fylldes snabbt.

Slut för i dag – tack för alltid

Kävlinge De flesta av oss minns våra gamla lärare, och har dem att tacka för mycket. Men få av oss har haft möjlighet.
På torsdagen gav Eva Missler sina tidigare elever chansen när hon bjöd in dem alla på öppet hus för att träffa dem innan hon går i pension.

– Det har varit jättekul att vara lärare för er, och att vara lärare över huvud taget, säger Eva Missler till sin klass någon minut innan hennes allra sista lektion är slut och hon skickar dem på lunch.
Sedan kommer de – en och en, eller flera gamla klasskamrater tillsammans – för att krama om sin gamla lärare.
– Jag ville säga hejdå. Det var länge sedan jag träffade henne. Hon var en väldigt trevlig lärare, och försökte alltid att hjälpa sina elever när de behövde det, säger 17-åriga Elin Hansen, som kom tillsammans med några klasskamrater som alla hade Eva Missler som lärare i början av 10-talet.

Eva Missler njöt av den timslånga mottagningen, där hon bjöd på fika – och en lång rad av minnen för varje gammal elev som dök upp.
Eva Missler har egentligen inte uppnått pensionsålder. Hon betonar att det inte är för att hon känner sig sliten eller trött på yrket som hon slutar. Skälet är att hennes make är några år äldre, och redan varit pensionär i några år.
– Vi vill hinna resa, spela golf och vara med barnen. Och i januari får vi barnbarn.
Innan Eva Missler skickar i väg sin sista klass ger hon dem vissa förhoppningar om återseende. Om hennes ersättare någon gång blir sjuk eller är på kurs.
– Om de ringer, och jag är hemma, så kommer jag.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×