32-årige Linus Nyman spelar 2018 för Janstorps AIF. Foto: Lola Nilsson/Arkiv

Linus Nyman byter klubb

FOTBOLL Sjöbo IF-fostrade Linus Nyman byter klubb igen. Den kommande säsongen blir det spel i division 4-debuterande Janstorps AIF.
– Den jobbigaste övergång jag gjort, säger 32-åringen om bytet från Önneköps IF till silly season-vinnaren Janstorps AIF.

Linus Nyman har utöver moderklubben Sjöbo IF även representerat BW90, Esperöds SK, Veberöds AIF, Österlen FF, Blentarps BK och senast Önneköps IF.
Det har med andra ord blivit en del klubbskiften under karriärens gång.
– Men detta var nog den jobbigaste övergång jag gjort. Ett svårt val. Jag har trivs jättebra i Önneköp. Ett härligt gäng, en bra förening, tycker Linus.
– Varför jag ändå bytte? Ja, det är lite så jag fungerar som människa och fotbollsspelare. Jag behöver nytändningar för att jobba ännu hårdare.
– Varför Janstorp? Jag känner ju deras tränare Patrick Nilsson och Tobias Hansson och flera andra. Jag har spelat med Patrick Nilsson och Magnus Bönnemark i BW90 och Daniel Döhle i Blentarp.

Han tar plats i ett Janstorp som 2018 kommer att spela division 4-fotboll för första gången någonsin.
En av seriemotståndarna blir Önneköps IF.
– Det blir speciellt att möta dem. Jag hade två bra år där. Men när vi möts är det för Janstorp jag kommer att ge hundra procent, deklarerar Linus.
– Vem som vinner den matchen? På pappret tycker jag Janstorp har det bättre laget. De var bra redan detta år och många andra nya har tillkommit.
Som så ofta de senaste åren har Janstorps AIF gått ur silly season-månaden som en stor vinnare. Mattias Lindell (division 5-skyttekung från Vellinge IF), Charles Anderson, Emil Kadhum Liria), Johan Nilsson (Rydsgård), Sylejman Kraja (ex-Öja, IFK Trelleborg och Rydsgård bland annat), Ifri ”Yasin” Slaouti (ex-Öja och Hörby), Andy Holmstedt (Rydsgård), Joppe Holmstedt (Skurup) och Linus Nyman (Önneköp).
– Vad jag kan tillföra i Janstorp? Förhoppningsvis rutin och tyngd, säger Linus Nyman.

– Jag är ju född 1985 och måste tillhöra de äldre i laget…
Fyra spelare har lämnmat Jaif under frimånaden: Jonathan Claesson, Martin Turban, Hannes Karlsson och Rickard Strand.

×