Eslövs pingisdamer avslutade 2017 snyggt

BORDTENNIS Eslövs PK-damerna avslutade 2017 års pingisligaspel med att relativt enkelt och klart sätta Halmstads BTK på plats med 6-2.

Därmed befäste Eslöv andraplatsen i tabellen, på samma poäng men med sämre matchkvot än ettan Storfors, förra säsongens SM-finalmotståndare.
Eslövs kinesiska Gao Jun Ji visade högsta ligaklass och vann i tre raka set mot i tur och ordning Jennie Edvinsson, Tilda Johansson och Erika Front. 9-0 i set och 99-41 i bollar. Tala om överlägsenhet!
Stefanie Christensen och Daniela Moskovits var sin tuff femsetare före dubbeln och såg till så att ställningen blev 4-2 istället för 3-3 eller 2-4. Dubbeln vann Gao Jun Ji och Daniela Moskovits i tre raka set.
Tack vare segern ökade Eslöv försprånget till Halmstad från bara en poäng till tre. I omstarten den 13 januari möts lagen igen, då uppe i Halmstad.
För Eslövs damer var det även i övrigt en hellyckad lördag i Blomsterbergshallen, där andralaget, Eslövs PK B, övertog serieledningen i superettan efter 6-2 mot nabon Malmö IF. Zhang Fang vann sina tre singlar utan att tappa set och dessutom i dubbeln i par med Nomin Baasan utan setförlust. Ungdomarna Nomin Baasan och Annie Hedlund bidrog till Eslövs seger med var sin singeltriumf.

×