Margaretha Anderberg (S), Lena Axelsson (S) och Magnus Alm (S) vill att alla som behöver ska få enkelrum.

Det blir ”ja” till enkelrum

Skurup S minoritetsstyre beviljar Björn Hortevalls (M) motion om att ingen ska behöva dela rum på korttidsboendet.
– Den som vill ska få enkelrum, säger Lena Axelsson (S).

Motionen ska snart behandlas i fullmäktige och den kommer att beviljas. Alternativet ”avslag” har inget stöd längre.
I handlingarna till beslut finns ett underlag med uppgifter om att en ny enhet med enkelrum skulle kosta tre miljoner kronor om året. På grund av dessa uppgifter tänkte minoritetsstyret avslå motionen.
– Det är ingen som betvivlar de uppgifterna, säger Magnus Alm (S). Däremot tror Socialdemokraterna att behovet av enkelrum inte är så stort nästa år som underlaget redogör för.
– Vi har fått mer tid och har tittat på det här. Vi tror att de två miljoner extra som vi skjuter till vård- och omsorg nästa år ska täcka behovet av enkelrum utan att det ska drabba någon annan verksamhet, säger Alm.

– Och om det skulle behövas mer pengar för att uppfylla behovet 2019, så vet vi nu att vi har en bred majoritet i fullmäktige för att tillskjuta mer medel.
Margaretha Anderberg (S) har själv jobbat på korttidsboendet det senaste halvåret. Hennes erfarenhet är inte att de boende vill ha eget rum, utan snarare att det kan behövas mer platser och personal rent generellt.
– De som har delat rum har inte klagat, tvärtom. De har många gånger en behållning av varandra. Det är inte det som är problemet. Det är att det kommer in fler och fler, säger Margaretha Anderberg.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

  • Nej (86%, 587 Röster)
  • Ja (14%, 95 Röster)

Antal röster: 682

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×