Richard "Kalle" Ringhov är numera en idrottslegend i Lund. Foto: Jonny Nilsson

Ringhov fick ett prestigefullt pris

LUND Torns IF:s tränare Richard Ringhov har förärats med Idrottsgillet i Lunds Stora Pris för 2017. Därmed är han med i en celeber samling, tillsammans med bland andra Sten Sjögren, Rolf Edling och Anna Laurell.

– Det var fantastiskt överraskande när de ringde upp och man blev både stolt och ödmjuk, jag menar tänk bara att Rolf Edling fått den utmärkelsen tidigare. Och det är nog inte många fotbollstränare som är med på den listan, förklarar Richard ”Kalle” Ringhov för Skånskan.
Han förklarar att han fick priset för sina åtta framgångsrika år i klubben, en period som kulminerade med det historiska avancemanget till division ett i höstas.

– Det är kul med uppmärksamheten både för mig och framför allt för klubben, eftersom det var första gången en Tornare fick priset. Men jag har redan fått höra från spelarna att de borde fått priset i stället, eftersom det är de som gjort jobbet, ler Ringhov.
För närvarande är han mitt uppe i ”silly season” och funderar över tänkbara nyförvärv till nästa säsong. Än är ingenting klart.
– Vi har tittat på en handfull testspelare och sedan har vi några som vi pratar med som funderar över hur de vill göra. Men det är inte helt lätt, för de får inte kosta för mycket i utbildningsbidrag och så ska de ju kunna acceptera vår policy, att alla spelare får samma avtal.

Torns IF kommer inte att köpa in dyra spelare för att spetsa laget:
– Det är inte så vi jobbar. Vi har bestämt oss för att satsa på de spelare som tagit oss hit där vi är i dag och utveckla dem vidare.
– Men att plocka in någon ny som stärker truppen och breddar konkurrensen är förstås inte fel.
Å andra sidan tappar man inte några spelare heller som läget ser ut för dagen.
På förlustsidan finns emellertid trotjänaren Tomas Martinsson, som lägger av.
– Men han har varit mycket skadad och knappt spelat alls i år plus att han åkte på en korsbandsskada i somras, så vi hade inte räknat med honom till nästa år, förklarar Richard Ringhov.

Sportresultat

Sport i dag