Tvingades in i bil – kördes runt

Malmö En 16-årig pojke tvingades in i en bil och kördes därefter runt i två timmar. Detta ska ha hänt för en vecka sedan på Limhamn. Anmälan gjordes under onsdagen.

Det var vid 22.30-tiden på fredagskvällen den 7 december som en 16-årig pojke lurades in i en bil när han var på väg hem till en kompis. I bilen satt, vad pojken uppfattade som, två män i 25-årsåldern. De tvingade till sig pojkens mobiltelefon, klocka och plånbok.

Gärningsmännen ville att pojken skulle stänga av en del säkerhetsfunktioner i mobiltelefonen – något som pojken hade svårt att minnas hur man gjorde. Under tiden kördes pojken runt i bilen under nästan två timmar. Det ska ha förekommit hot.
– Blir man inlurad i en bil och kvarhållen är det nog en hotfull situation, säger Lars Förstell, Skånepolisens presstaleschef.

Vid midnatt släpptes han av någonstans i Hyllie varifrån han tog sig hem. Säkerhetsfunktionerna i mobilen lyckades man inte stänga av.
Händelsen utreds som rån och människorov. Anmälan gjordes av pojkens mamma under onsdagen. Polisen har ännu inte haft kontakt med pojken.

– Vi har försökt komma i kontakt med målsägande men har inte lyckats ännu. Vi hoppas få möjlighet att prata närmare med honom, säger Lars Förstell.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×