Sommarrocken i Svedala får ett mindre festivalområde nästa år.

Sommarrocken krymper kostymen

SVEDALA Sommarrocken har en ny festivalledning vilket också innebär en del förändringar inför 2018. Festivalområdet kommer att minskas och artisterna blir inte lika stora som tidigare.

– Vårt mål är att vi ska kunna ge er den festival med samma gemenskap, kärlek och trygghet som ni är vana vid. För att vi ska kunna göra detta så har vi tagit beslutet att förminska både området och storleken på utbudet, skriver festivalgeneral Anna-Sophia Sandström i ett pressmeddelande.
Området kommer att behålla sina två scener. Men festivalområdet blir mindre och artisterna inte lika stora och kända som publiken vant sig vid.
Sommarrocken firade sitt 30-årsjubileum i år. Festivalgeneral Markus Lindberg gjorde sin sista festival i den positionen och två andra personer i ledningen valde också att sluta.
Den nya ledningen med Anna-Sophia Sandström i spetsen beskriver den nya situationen som att adoptera ett 30-årigt barn. Ledningen väljer att inte göra detta utan att skapa ett eget koncept att arbeta efter.
– Vi vill hitta våra egna vägar och utveckla våra egna kunskaper och erfarenheter. Dock är vår strävan inte att skapa en helt ny festival utan det är fortfarande sommarrock Svedala, den festival som står för gemenskap, kärlek, mys och trygghet.
Sommarrocken 2018 äger rum 12-14 juli vid friluftsbadet i Svedala.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×