Skurups IBK har verkligen fått ordning på spelet. Tio raka segrar och serieledning i division 2. FOTO: PRIVAT

Skurups sköna svit

INNEBANDY Tio raka segrar. Skurups IBK har rivstartat säsongen och leder division 2 södra med åtta poäng efter tio omgångar.
- Grabbarna har gjort det fantastiskt bra hela säsongen. Vi är självklart helnöjda med starten, säger tränaren Martin Andersson.

Lördagen den 30 september inledde Skurups IBK seriespelet med att krossa VV-84 SK Bjuv i hemmahallen med 15-4.
Sedan har allt rullat på. Tionde raka segern kom i lördags mot tabelltvåan Bjärreds IBK. Skurup stod för en galen avslutning, gjorde sex raka mål i matchens slutskede och vann med 9-3.
– Vi har ett jättebra lag, men tio raka segrar hade vi inte räknat med. Man brukar alltid åka på någon plump, säger Martin Andersson.

Det bjuds på underhållande innebandy och mycket mål när Skurup spelar. 105 mål framåt på tio matcher, bara 36 insläppta. Två unga bolltrollare i laget ligger etta och tvåa i poängligan. Forwarden Hannes Karlsson har gjort 48 poäng (33 mål och 15 assist) och centern Gustav Franzon 40 poäng (16 mål och 24 assist).
– Två killar som definitivt ska spela högre upp än division 2. Gustav var ute och provade spel på högre nivå förra säsongen (SSL-klubben Höllvikens IBF), men kom tillbaka. Han förstod nog att vi hade ett bra lag på gång. Givetvis är det jätteviktigt med spelare som brinner för klubben och vill spela för oss även i en lägre division, säger Andersson och fortsätter:
– Jag har följt båda killarna från juniorlaget upp till a-laget. De tar nya steg i utvecklingen varje säsong.
Stommen i laget som slutade trea i serien förra året finns kvar, men klubben har även förstärkt. Elias Dybner (Malmhaug KFUM), Pontus Andersson (StiL Innebandy), Jonathan Malmberg (FBC Ystad), Jonathan Molin (FBC Ystad) och Jakob Wernberg (FBC Ystad) är några av nyförvärven.
– Vi har även lyft upp några av våra egna duktiga juniorer i a-truppen, säger Andersson.
Inför den här säsongen var målsättningen att nå topp tre, men efter kalasstarten siktar Skurups IBK högre.
– Nu är målet att gå för seriesegern. Vi är sugna på att ta steget upp till nästa division. Så högt upp i seriesystemet har klubben inte varit.

Nästa uppgift för segermaskinen från Söderslätt blir Lomma FBC i bortahall i morgon.
– Ett lag som blandar och ger, men det finns mycket kvalitet i laget. Vi hade jättesvårt mot dem förra året och förlorade båda matcherna i serien. Det blir en tuff match, men vi tänker göra allt vi kan för att ta elfte raka, säger Andersson.

×