Peter Haber är tillbaka som Martin Beck. Foto: TT

Premiär för fyra nya Beck

På nyårsdagen är det premiär för fyra helt nya Beck-filmer på C More. Peter Haber är tillbaka som Martin Beck liksom Gunnar Hirdwall som ”Grannen”.

I år är det tjugo år sedan tittarna för första gången såg Peter Haber i rollen som Sjöwall & Wahlöös populära poliskommissarie Martin Beck i filmen Lockpojken. Sedan dess har det blivit 38 filmer med Haber som Beck och på nyårsdagen blir det alltså premiär för den första av fyra helt nya Beck-filmer på C More.
De fyra nya filmerna har titlarna Ditt eget blod, Den tunna isen, Utan uppsåt och Djävulens advokat. Martin Beck är nu pensionär men funderar över om pensionärstillvaron verkligen är något för honom samtidigt som Steinar Hovland får en alltmer självklar och central position i utredningsgruppen.

Det är alltså Peter Haber som igen axlar rollen som Martin Beck och och Kristofer Hivju spelar nykomlingen Steinar Hovland. Andra välbekanta karaktärer är spanarna Oskar spelad av Måns Nathanaelson och Jenny spelad av Anna Asp, utredaren Ayda spelad av Elmira Arikan samt Klas Fredén som spelas av Jonas Karlsson.
Tittarna får också träffa kultförklarade ”Grannen” spelad av Ingvar Hirdwall och Martin Becks dotter Inger spelad av Rebecka Hemse. Hirdwall har liksom Peter Haber medverkat i samtliga 38 filmerna.

Manus till de nya filmerna har skrivits av Mårten Klingberg, som även har regisserat filmerna Ditt eget blod och Den tunna isen. Jörgen Bergmark står för regin till Utan uppsåt och Djävulens advokat.

×