Okänd bodde i parkerad bil

Malmö Bilen stod parkerad i ett villaområde i några dagar – när bilägaren kom tillbaka till fordonet upptäckte han att någon bott där under tiden.

Händelsen rubriceras som olaga intrång. En 60-årig man, som bor på en gata i närheten, lät sin bil stå parkerad på Beritta Gurrisgatan på Fridhem från den 25 till 30 november. När han återvände till sin bil upptäckte han att någon bott i bilen under perioden – troligen under flera dagar eller nätter.

Det ska, enligt mannen, ha varit fuktigt i bilen och det stank cigarettrök. Det ska ha funnits en filt samt rester av läsk och bröd i bilen.
– Man ska ha levt där på något sätt, säger Lars Förstell, Skånepolisens informationschef.

Det är oklart hur gärningspersonen eller gärningspersonerna tagit sig in i bilen. Och chansen att man kommer lösa brottet är inte stor, enligt Lars Förstell. Om läskflaskorna, brödsmulorna och filten fortfarande funnits kvar hade det kanske gått att säkra spår – men innan mannen anmälde händelsen städade han bilen grundligt. Anmälan inkom under onsdagen.

– Här är inte mycket vi kan göra, säger Lars Förstell.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×