Kommunalrådet Birgitta Jönsson, Svabos styrelseordförande Gunnar Bengtsson och byfföretaget JSB:s Jan Larsson tog första spadtaget igår för det nya höghuset i Teckomatorp. Foto: Roger Sunesson

Nu ska byn skjuta i höjden

TECKOMATORP Snart berikas Teckomatorp med ett nytt landmärke.
Det nya och efterlängtade fyravåningshuset ska stå inflyttningsklart i slutet av nästa år och i går var det dags för första spadtaget.

– Inte sedan 1972 har det gjorts en så stor satsning i Teckomatorp och det känns mycket bra, sa Svabos styrelseordförande Gunnar Bengtsson (S) när han tog och hivade iväg en spade grus tillsammans med kommunalrådet Birgitta Jönsson (S) och byggföretaget JSB:s Jan Larsson.
Det nya flerfamiljshuset med totalt 16 lägenheter ska uppföras på Södra Solhemsgatan och därmed fylls den skralt använda parkeringsplasten med något mer matnyttigt.

– Det har jag kämpat för i flera år. Platsen ser tråkig ut och samtidigt passar satsningen väl in nu med tanke på att saneringen av gamla BT Kemi-området kommer igång. Det här är bra reklam för Teckomatorp, framhöll Hans-Inge Svensson, teckomatorpsbo sedan många år och dessutom ordförande i BT Kemis efterbehandling.
– En nystart och den behövs verkligen.
Gunnar Bengtsson ser bygget som en mycket viktig milstolpe och hoppas på att intresset blir rejält stort.
– Vi har redan folk som ställt sig i kö. Speciellt äldre som vill sälja av sina stora hus och det innebär i nästa steg att vi får in yngre familjer till kommunen.

Redan på måndag sätts grävskopan i marken. Ingen tid spills i onödan och i slutet av nästa år är det tänkt att de första hyresgästerna kan flytta in.
Birgitta Jönsson ser också fram emot utvecklingen:
– Vi behöver bygga. Inflyttningen är god, men den måste bli större.
Lennart Pettersson (C) och vice ordförande i Svabo ser byggnationen som något mycket positivt:
– Glädjande nog har enigheten i alla partier varit total. Placeringen är perfekt med tanke på närheten till affärer och andra serviceinrättningar.
Svabos vd Robert Johansen ser byggnation som en markering att man satsar i Svalövs kommun:

– Det är inte meningen att folk ska behöva flytta ifrån kommunen bara för att det inte finns tillräckligt med boende att erbjuda.
– Tyvärr har en hel del flyttat till bland annat Landskrona av det skälet och det är vi trötta på.
– Nu ska vi bevisa att vi satsar på att behålla kvar våra invånare, klargör Johansen.

Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×