Kommunen vill avskeda arbetsledare

SVEDALA Svedala kommun vill avskeda arbetsledaren som är avstängd från sin tjänst hos kommunen.

Arbetsledaren har varslats om avsked. Beslutet togs av hr-chef Charlotte Svensson under onsdagen.
– Efter den internutredning som gjorts anser vi som arbetsgivare att han har gjort sig skyldig till en kränkande särbehandling och grovt åsidosatt sina åligganden, kommenterar hr-chef Charlotte Svensson.
Arbetsledaren har varit avstängd från sin tjänst sedan den 16 november på grund av anmälningar om kränkande särbehandling och mobbning.
Fyra personer har gjort anmälningar och beskrivit hur personen varit som arbetsledare. Arbetsledaren har ställt sig i vägen i korridoren.
När en anställd frågat var hon skulle placeras en aktuell dag blev svaret: ”Så långt bort från mig som möjligt”. När en person fått en uppgift och gjort denna har hon senare fått kommentaren att arbetsledaren aldrig sagt att de sakerna skulle göras.
En som arbetat med personen har beskrivit att hon kände sig mindre värd och utanför och att hon ofta fick gissa sig till vad hon skulle göra och inte fick reda på saker.
Svedala kommun vill avskeda arbetsledaren men det är ännu inte klart att det blir så.
– Personen kan begära överläggning och hävda att varslet om avsked inte har saklig grund. Detta måste göras inom sju dagar, avslutar Charlotte Svensson.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×