Johan Olofsson var het under kvällens match mot Örebro och gjorde två av Redhawks mål. Arkivbild

Johan Olofsson blev matchhjälte

MALMÖ Johan Olofsson var tveklöst kvällens snackis när Redhawks besegrade Örebro (5-4) och tog tredje raka bortasegern. Olofsson gjorde segermålet på straff i förlängningen och hade dessförinnan gjort ett av de snyggaste SHL-målen för säsongen.

– Det satt långt inne, men vi var värda det, log Johan Olofsson i C More efter att ha slagit in straffen ett par minuter in på förlängningen – efter att själv ha blivit kapad när han kommit fri med målvakten.
Han satte straffen hur kallt som helst mellan benen på Örebrokeepern.
– Jag tycker att det är kul med straffar, så det var bara att gå in och njuta. Och jag har kört den variatnen förut. Nu var det ganska öppet så det var bara att sätta dit den.
– Med facit i hand borde vi kanske ha gjort fler mål på alla våra chanser och tagit tre poäng, men nu blev det två och den extra poängen är väldigt viktig för oss.

Det var en match mellan två ganska jämna lag, där Redhawks var något vassare spel- och chansmässigt, men utan att kunna omsätta det i mål.
Samtidigt hade Malmölaget det förtvivlat svårt i defensiven mot hemmalagets kedja med Sakari Manninen, Jere Sallinen och Tom Wandell – en trio som framför allt var sylvass på kontringar.
Det gav också Örebro det mentala övertaget i princip hela matchen, då man tog ledningen tre gånger om medan Redhawks fick jaga och jaga.
– Målmässigt var det uppförsbacke, konstaterade mycket riktigt Malmötränaren Peter Andersson i C More.
Visserligen gjorde Andy Miele 1-0 efter dryga sju minuters spel. Men sedan drällde samma Miele med pucken i egen zon och bjöd Tom Wandell på 1-1 helt fri med Jonas Gunnarsson i Malmömålet.

I den andra perioden hade Redhawks gott om chanser att ta ledningen igen, men i stället satte Örebro 2-1 efter en snabb spelvändning.
Redhawks hann dock kvittera med två minuter kvar av perioden efter Johan Olofssons Zlatanmål.
Han började med att tunnla en Örebroback och finta upp denne på läktaren – sedan satte han puclen klockrent i krysset.
– Det var rätt snyggt. Nog topp fem på min egen lista. Men framför allt var det skönt att vi fick revansch på deras ledningsmål, sa Johan Olofsson.
I den tredje perioden var det dags igen. 3-2 till Örebro på en omställning efter att Lars Bryggman prickat ribban några sekunder dessförinnan.

Frederik Storm kvitterade till 3-3 men bara ett par minuter senare small det till på nytt: 4-3 till Örebro.
I matchens slutminuter tog Malmölaget ut målvakten och fick än en gång utdelning på spelet sex mot fem. Daniel Zaar pricksköt in 4-4 med 30 sekunder kvar.
Det gav Johan Olofsson chansen att bli matchhjälte i förlängningen.
– Lite för många mål i matchen för min smak, men enligt mitt sett att se det blev det rättvisa till slut och extra skönt att det var första gången vi vann här (i Örebro), sa Peter Andersson som hyllade straffhjälten:
– Han har en härlig kyla och vinnarinstinkt och han gjorde en bra match också.

×