Helt rätt tänkt av Vellinge kommun

Ej bättre börda man bära kan än kunskap mycken, har det stått vid porten på en skånsk skola. Från början bygger det på en text i Hávamal, en dikt från vikingatidens Norge. Det är uråldriga visdomsord som gäller även i dag, ja kanske ännu mer i dag när vi lever i ett kunskapssamhälle.
Vellinge kommuns styrande moderater med kommunalrådet Carina Wutzler i spetsen har beslutat om att införa en integrationsplikt för nyanlända till kommunen. De som kommer till Vellinge ska göra framsteg inom SFI (Svenska för invandrare), genomgå en kurs i samhällsorientering och följa de aktivitetsinsatser som finns för att komma i arbete och därmed bort från bidragsförsörjning. Om man inte gör det skall bidragen från samhället kunna dras in. Modellen liknar Landskronamodellen där socialbidrag kan dras in för dem som inte ställer upp på kommunens aktiviteter.
Vellinge kommun tänker helt rätt. Det är förödande om vi skapar ett permanent utanförskap för många människor som kommit till vårt land. Alla måste efter förmåga försöka bli ansvarstagande samhällsmedborgare som inte ligger samhället till last, utnyttja sina livschanser vilket också i slutänden frigör resurser som kan användas till de människor som har allra mest behov av samhällets stöd.
Att passivisera människor som kommer hit är det största svek som vi kan utsätta dem för.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×