Foto: TT

Efter #metoo – kungen träffar Akademien

#Metoo Kung Karl XVI Gustaf ska träffa Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius med anledning av avslöjandena om sexövergrepp i anslutning till akademien.

Kopplingarna till den så kallade kulturprofilen vars scen får stora bidrag från akademien – som han även har personliga kopplingar till – och som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp i lägenheter som tillhör akademien har försatt den ärevördiga organisationen i en svår kris.

Under torsdagen kommer kungen under torsdagen att ta emot Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius på slottet. Någon närmare anledning till besöket står inte i kalendariet på kungahusets hemsida. Enligt Sveriges Radios Kulturnytt ska anledningen vara ”den senaste tidens händelser”. Det står i akademiens stadgar att kungen ska hållas underrättad om viktiga händelser inom akademien.

×