Händelserna ägde rum under sommaren 2015.Foto: Arkiv/Sara Strandlund

Döms för sexuella ofredanden på klubb

Malmö En 22-årig man döms för två fall av sexuella ofredanden sedan han tafsat på två kvinnor under en utekväll på Moriskan.

Det var i juni 2015 som de sexuella ofredandena ska ha ägt rum. En kvinna i 30-årsåldern hade då varit ute i rökrutan på Moriskan och var, tillsammans med några kompisar, på väg mot ett av ställets dansgolv. Det var då strax före midnatt.

Plötsligt kände kvinnan hur någon förde in ett finger mellan hennes skinkor, fram mellan benen över hennes kön och sedan tillbaka igen. Kvinnan reagerade direkt och vände sig om. Hon såg då den nu dömde 22-åringen. Hon hade tidigare sett honom bete sig märkligt på dansgolvet och när hon tittade på honom nu ryckte han på axlarna och höjde armarna. Hon frågade vad han höll på med men han ryckte bara på axlarna. Kvinnan upplevde hans reaktion som hånfull. 22-åringens kompis drog honom därifrån. Kvinnan gick hem en stund senare.

Kvar var hennes kompisar. Och vid stängning var det dags igen. En annan kvinna i kompisgänget, också i 30-årsåldern, var då på väg från det lilla dansgolvet till foajén. När hon var i gången till foajén kände hon hur någon förde in sin hand mellan hennes ben bakifrån och klämde på hennes kön. När hon vände sig om kände hon igen den 22-årige man som tidigare under kvällen tafsat på hennes kompis.

Kvinnan ifrågasatte vad han gjorde. Mannen hånlog och skakade på huvudet. Kvinnans vänner och en vakt kom till platsen och kvinnan berättade för vakten vad som hänt. Vakten omhändertog mannen och kontaktade polisen. Kvinnan kände sig kränkt och förnedrad av händelsen.

Mannen döms nu för två fall av sexuellt ofredande. Han nekar till brott, men tingsrätten anser det vara styrkt att han utfört handlingarna. Kvinnornas vänner blev vittnen till händelserna. Mannen döms till 50 dagsböter à 50 kronor. Han ska dessutom betala sammanlagt 10 000 kronor i skadestånd till kvinnorna.

Mannen har tidigare dömts för narkotikasmuggling.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×