Foto: TT

39-åring åtalad för mordbrand i Vellinge

VELLINGE Den 39-årige man som suttit häktad misstänkt för branden på en byggarbetsplats i Vellinge i september har nu åtalats. Ett vittne är bland annat en väktare som sett mannen sitta på en bänk i närheten av branden.

39-åringen har åtalats för mordbrand och olaga intrång. Rättegången väntas äga rum i nästa vecka.

Ett av vittnena är en väktare som sett mannen sitta på en bänk vid Vellinge kulturskola. Därifrån har man fri sikt ut över brandplatsen vid Falsterbovägen i Vellinge.
Vellinge kommun håller på att bygga ett LSS-boende och seniorlägenheter på platsen.

Den 29 september började det brinna på den här platsen och 39-åringen är misstänkt för att ha anlagt den branden. I fastigheten brann det på sex platser samtidigt. Kartonger och olika sorters byggmaterial brann när räddningstjänsten kom till platsen.

Branden fick dock ingen större spridning i byggnaden men hade kunnat få förödande konsekvenser om inte räddningstjänsten lyckats begränsa den.
Ett byggföretag på 132 000 kronor i ersättning för den självrisk som man måste betala tills sitt försäkringsbolag. Åklagaren anger även bilder från en övervakningsfilm som bevisning.

39-åringen förnekar brott men har erkänt att det skett ett möte mellan honom och en annan person den aktuella kvällen. Han har också erkänt att han befunnit sig nära brandplatsen den 29 september.
39-åringen åtalas även för olaga intrång. Han är misstänkt för att ha tagit sig in på samma byggarbetsplats den 12 september och stannat kvar där. Här finns även bevisning från en övervakningsfilm.
Under sommaren och hösten har det inträffat flera bränder i Vellinge. Korsvirkesbyggnaden Lindesgården brann ner natten till den 28 september. Polisen arbetar vidare med de utredningarna och där finns ännu ingen misstänkt person.

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×