Skickade sexuella bilder till 12-åring

Malmö En man döms till en månads fängelse för att ha sexuellt ofredat en 12-årig pojke.

Den nu dömde 50-årige mannen ska ha tagit kontakt med den då 12-årige pojken för drygt ett år sedan. Mannen ska ha utgett sig för att vara en 14-årig tjej vid namn ”Malin” och parterna fortsatte att chatta över internet, men träffades aldrig. En stor del av de meddelanden som ”Malin” skickade ska ha handlat om sex. ”Hon” ska även ha skickat nakenbilder av ”sig själv” – bilder som den 12-årige pojken misstänkte var fejk eftersom bilderna visade olika personer. ”Malin” ska även ha bett pojken skicka nakenbilder av sig själv – något han berättar att han gjorde en gång.

Den 50-årige mannen medger att han ibland utgett sig för att heta Malin men säger att han är noga med att inte ha kontakt med någon under 15 år. Han medger att han ibland skickat bilder på lättklädda tjejer. Han nekar dock till att ha bett målsägande skicka bilder.
Mannen åtalades misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Men eftersom det fotografi som 12-åringen ska ha skickat inte återfunnits i någon av de beslagtagna mobiltelefonerna, kan tingsrätten inte avgöra huruvida det tagit på ett sådant sätt att det hade en sexuell innebörd. Tingsrätten anser det dock vara styrkt att 50-åringen förmått pojken att medverka i handlingar med sexuell innebörd. Han ska bland annat pratat om att ha sex med pojken.

Han döms för sexuellt ofredande till en månads fängelse. Eftersom han suttit häktad i 24 dagar anses fängelsestraffet redan verkställt.
Mannen har tidigare dömts för bland annat utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×