Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte Eslövs folkhögskola under onsdagseftermiddagen. Foto: Joacim Österstam
Här välkomnar folkhögskolans rektor Ulrika Gleisner gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.
På vägen till Gula villan passade kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson på att prata med sin partikollega Anna Ekström.

Minister gästade folkhögskolan

ESLÖV Gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström (S) besökte Eslövs folkhögskola under onsdagseftermiddagen.
– Vi har en fantastiskt fin verksamhet här i Eslöv som vi vill berätta om, säger folkhögskolans rektor Ulrika Gleisner.

Strax före klockan två gled en stor svart BMW med tonade rutor in på folkhögskolans parkering. Ur bilen klev en livvakt som öppnade dörren åt regeringens gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.
– Vilket väder ni har, säger Anna Ekström när hon kliver ur bilen.
Utanför skolans entré stod rektor Ulrika Gleisner och kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson och hälsade välkommen i ett riktigt regnruskigt blåsväder.

Anna Ekström berättade att hon är på rundresa i Sverige för att skapa sig en bild av hur fortbildningen fungerar i landets folkhögskolor och studieförbund.
– Det här är mitt första besök i Eslöv. Och jag vet väldigt lite om Eslöv. Men jag tyckte det såg väldigt fint ut på vägen hit, säger Anna Ekström.
Det var folkhögskolans rektor Ulrika Gleisner som bjudit hit ministern.
– Vi har en fantastiskt fin verksamhet här i Eslöv som vi vill berätta om. Vi kommer att prata om våra samhällsstödjande kurser som vänder sig till dem som står långt ifrån arbetsmarknad och studier. Även för dem som är nyanlända, men också ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsvariationer, sade hon.
Sedan begav sig sällskapet till skolans lokaler i Gula villan där personal och deltagare väntade på att få berätta om sin folkhögskola.
– Jag har tyvärr aldrig gått på folkhögskola. Jag tror att jag hade tyckt mycket om det, säger Anna Ekström på väg dit.
Vad förväntar du dig av besöket?
– Jag förväntar mig att få lära mig mer om studiemotiverande utbildningar. Det är för dem som behöver extra motivering för att utbilda sig. De som står längst från arbetsmarknaden. Och de är väldigt viktiga i det här läget. De behövs på arbetsmarknaden, säger Anna Ekström.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×