Liss frälste Pantern

ISHOCKEY Huvudtränaren Håkan Åhlund kvar på hemmaplan. Då tappade IK Pantern ledningen två gånger, men kom tillbaka och vann borta mot nästjumbon Troja/Ljungby, 3-2.
Olle Liss satte avgörandet 2.36 in i förlängningen.

– Jag är jättenöjd. Vi gjorde en riktigt bra insats i en fartfylld hockeymatch, myste assisterande tränaren Fredrik Hallberg som återigen fick stå för coachandet i båset.
– Så blev det eftersom Åhlund behövde göra annat.
Håkan Åhlund såg hemmamötet med Tingsryds AIF från läktarplats och när det fem dagar senare var det dags att åka till Ljungby fanns han inte ens på plats i hallen.

Panterntränaren följde i stället matchen i tv-soffan.
– Vi tyckte att det kändes bäst då jag hade andra saker för mig i dag. Eftersom vi är en sådan liten organsation måste vi fördela arbetsuppgifterna, och därför passade det bättre att jag stannade hemma, sa Åhlund.
– Hur det sedan blir framöver återstår att se. Vi behöver först utvärdera situationen ordentligt.
– Men grabbarna skötte sig bra ändå.

Sebastian Strandberg utnyttjade en målvaktsretur till att göra 1-0 efter drygt sex minuters spel och Pantern fortsatte sedan att ha greppet om tillställningen i Ljungby arena.
Troja/Ljungbys Mattias Åkesson kvitterade tidigt i tredje perioden innan Redhawkslånet Lukas Haudum replikerade knappt tre minuter senare.
Smålandslaget kom dock tillbaka igen genom David Rundqvist och 2-2 stod sig ordinarie tid ut.

I förlängningen avgjorde Olle Liss för gästerna.
– Välförtjänt. Vi var det spelförande laget och skapade flest heta chanser, medan Troja/Ljungby mest låg på kontring, sa Fredrik Hallberg belåtet.
– Samtidigt är Troja inget dåligt motstånd och har växt in i den allsvenska kostymen genom segrar mot både Timrå och Oskarshamn.

×