Tränaren Jerry Hallbäck i samspråk med skadade YIF-stjärnan Kim Andersson, som inte spelar kvällens derby mot Lugi. Foto: Jonny Nilsson/Arkiv

Kim Andersson missar El Clásico

HANDBOLL YIF-stjärnan Kim Andersson är alltjämt skadad och missar kvällens skånska El Clásico, handbollsligaderbyt mot Lugi.

– Vi har inte fått alla svar från läkarexpertisen och chansar förstås inte. Serien är lång, påpekar Jerry Hallbäck, YIF-tränaren.
– Det är något med hälsenan som spökar. Om vi klarar oss utan honom? Vi har inget val…
Det är andra matchen i rad som Kim Andersson missar. Han saknades även i söndags, då YIF fick stryk uppe i Eskilstuna mot Guif.
– Den andra halvleken var inte alls bra. Ingen träff bakåt och slarv framåt. Anders Persson var bra och det var han som länge höll oss kvar i matchen, menar Jerry Hallbäck.
Tidigare i höst vann YIF derbyt mot Lugi inne i Lund.
– Det var en tajt match, minns Hallbäck.
– Det blir det säkert i kväll igen. Det gäller att vara på tå från start. Det som gäller är snabb revansch. I vår hemmaborg är vi jäkligt starka och svårslagna, poängterar Hallbäck.
– Lugi har två poäng mer än oss just nu, vid vinst kliver vi förbi på bättre målskillnad och fortsätter kampen om placeringarna uppåt i tabellen. Det som är det absolut viktigaste för oss är att hitta tillbaka till bra prestationer ute på planen.

×