Vid en bilkontroll fann polisen 1,6 miljoner kronor i plastpåsar i bilens baksäte. Arkivbild

Förvarade 1.5 miljon kontant i plastpåsar

Malmö Vid en bilkontroll fann polisen 1 516 500 kronor i plastpåsar i baksätet. Nu åtalas bilföraren för grovt penningtvättsbrott.

Det var i juni förra året som den 54-årige mannen stoppades för en fordonskontroll på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Mannen uppträdde då nervöst och i baksätet på bilen fann polisen flera plastkassar – vari mannen förvarade buntar med 500-kronorssedlar till ett sammanlagt värde av 1 516 500 svenska kronor. I kassarna fanns även 122 500 norska kronor. I mannens bostad fann man ytterligare kontanter i en rad olika valutor.

Nu åtalas mannen misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Under tisdagen lämnades en stämningsansökan in till Malmö tingsrätt.

På några av kassarna hittades fingeravtryck som visade sig komma från personer som tidigare dömts för grova brott – bland annat ett rån mot ett växlingskontor på tre miljoner kronor. Åklagaren tror därför att pengarna man hittat hos mannen kommer från brottslig verksamhet. Att mannen de senaste åren haft en låg inkomst stärker misstankarna.

Den 54-årige Malmöbon förnekar brott. Han säger att pengarna kommer från bland annat arv från olika släktingar.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×