Malin Nydesjö tycker Good Juls klädbytardag är ett ypperligt sätt att uppdatera och förnya sin garderob.
Cecilia Nilsson kom till Good Juls klädbytardag med fem plagg att byta in mot fem helt nya. Beata Berg Malmborg, tog emot och registrerade.FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
Malmö fairtrade citys pop-up julmarknad Good Jul på Södra förstadsgatan.
Fika och en sittplats finns också på Malmö fairtrade citys julmarknad som Beata Berg Malmborg på onsdagen var med att dra igån i tillfälliga lokaler på Södra Förstadsgatan.

En önskan och en good och schyst jul

CENTRUM Malmö Fairtrade City arrangerar ännu en gång en schyst julmarknad.
Nu har Good jul startat och det med en klädbytarkväll.

Som första stad i landet diplomerades Malmö 2006 som Fairtrade city. Två år senare arrangerades den första Good julmarknaden ute på stan.
– I år såg vi att det fanns en ledig lokal på Södra Förstadsgatan så därför en pop-up butik inomhus, berättar Emma Börjesson, miljöförvaltningens Malmö Fairtrade City.
På onsdagen drog den schysta och klimatsmarta julmarknaden igång med en klädbytarkväll med inlämning på dagen.
– Jag köper i princip inget nytt länge. Jag vill inte bidra till konsumtionsindustrin längre, sa Cecilia Nilsson medan Beata Berg Malmborg tog emot hennes fem klädesplagg som hon lämnade in med förhoppning om att få fem nya i inbyte.

Fram till den 17 december pågår marknaden som även handlar om att lyfta näringsidkare som säljer rättvisemärkta och ekologiska produkter. Samtidigt poängterar Emma Börjesson att Good jul även vill lyfta fram andra möjligheter till julklappsinköp.

– Vi vill visa på alternativa sätt att få nya saker. Därför arrangerar vi klädbyten och leksaksbyten och håller en workshop på temat remake.
Även Malin Nydesjö var på plats med kläder att byta in till nya.
– Det här är ett väldigt bra sätt att uppdatera och förnya sin garderob. Och att hitta fem plagg som jag inte använder var inte särskilt svårt, konstaterade hon.
Kläd- och leksaksbyten, en workshop om att nyttja olika material till helt nya saker tillsammans med en utställning om en medveten stil kommer att finnas i lokalen mitt i det butikstäta området vid Södertul för att synliggöra erbjuda hållbara och klimatsmarta julklappar.
Mjuka och hårda julklappar, allt från kläder av resttyger till ljusstakar tillverkade av kasserade marmorbitar kommer att finnas.
Dessutom bjuds det på fika i lokalen tillsammans med en möjlighet att sitta ner och ta det lugnt i julstressen.

Öppet är det den 7-8 december samt 14-15 december mellan klockan 12 och 19. Helgerna den 9-10 december samt 16-17 december är det klockan 12-17 som gäller.
Leksaksbyte blir det den 11 december klockan 14-19. Dagen efter den 12 december är det Remake workshop klockan 16-19.

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×