ATL:s herrlag toppar division 1 södra inför avslutningen. Från vänster: Wolmar Boris-Möller, klubbchefen Ulf Pettersson, Daniel Schalén, Marius Ruzgas, Gustav Rehn, Ossian Swahn, Erik Hochbergs och Filip Svensson. FOTO: ATL
Saba Nanobashvili, Mattias Selde och Ross Weibull - tre ATL-lirare som spelar SM-slutspel i Göteborg. FOTO: ATL

ATL kan snart vara tillbaka i elitserien

TENNIS ATL trillade ur elitserien i tennis förra året. Nu är Lundalaget nära att ta steget upp i högsta serien igen.
- Det ser bra ut. Nu spelar vi på hemmaplan också, men vi behöver tre poäng för att vara helt säkra, säger spelande lagledaren Daniel Schalén.

Nästa säsong kan Malmölaget Fair Play TK få sällskap av ATL i elitserien. Inför sista tävlingshelgen på Victoriastadion i Lund toppar laget division 1 södra med sina sju poäng. Vänersborgs TK är tvåa med sex poäng och Växjö TS trea med fem. Två matcher återstår. ATL möter Ullevi TK på lördagen och Vänersborgs TK på söndagen.
– Klart att vi har goda möjligheter att gå upp i elitserien, men det är två tuffa matcher kvar, säger Schalén.
Helgens motståndare har han koll på.
– Ullevi har bland annat Johan Brunström i sin trupp. Han är väldigt duktig i dubbel och har tidigare spelat i DC-laget. Vi får se om han dyker upp. Vänersborg har ett ganska jämnt och bra lag.
ATL inledde serien med segrar mot Höllvikens TK, Smålandsstenars TK och Fair Play TK:s andralag. I den tuffa bortamatchen mot Växjö TS senast blev det ett kryss.
– Jag är jättenöjd med laget som spelat kanonbra under hela serien. Sammanhållningen är fantastisk, vi har väldigt kul tillsammans, säger Schalén.

Elitserien är en betydligt tuffare serie. Förra året blev det sju förluster och en jumboplats för ATL:s herrar, som gjorde första säsongen i högsta serien.
I år åkte två nykomlingar – Tabergsdalens TK och Lidköpings TK – ut.
– Vi fokuserar på helgens matcher. Om vi lyckas får vi ta en diskussion efteråt hur vi ska planera för nästa år, säger Schalén.
En sak är säker. Det kommer inte att värvas friskt.
– Vi tycker det är kul att spela med spelarna som tränar i klubben. De har gjort det grymt bra i år och ska naturligtvis få chansen om vi går upp. Sedan vill man självklart vinna också och räcka till, men vi kommer inte att köpa in massor av spelare.
Sex lagmatcher kommer att spelas på Victoriastadion i helgen. ATL möter Ullevi klockan 16.00 på lördag.
– Det brukar komma rätt mycket folk under sammandragen. Nu har vi dessutom hemmaplan och något att spela för, det ska bli jäkligt kul. Vi ser fram emot helgen, säger Schalén.

Det är inte bara klubbens herrlag som är i farten i helgen. Pojkar 15-laget vann den södra division 1-serien och spelar SM-slutspel i Göteborg. ATL, med Ross Weibull, Mattias Selde, Nicholas Iordanescu, Saba Nanobashvili och Nami Andisheh i laget, imponerade stort i serien och förlorade inte någon match.
– Roligt. Den serien med Skåneklubbarna är tuff. Killarna i 15-årslaget har gjort ett riktigt fint jobb där, säger Schalén.
Till slutspel från övriga division 1-serier tog sig Näsbyparks TK, Sundsvalls TK och Påvelund Tennis och Badmintonklubb.

×